İşgalci ABD Afganistan'da son üç gün yaptığı saldırılarda onlarca sivili katletti

İşgalci ABD savaş uçaklarının son 3 gün içerisinde düzenlediği hava saldırılarında onlarca Afgan sivil katledildi. Taliban ABD'yi hedef alan sert bir açıklama yayınladı.

15-12-2020


ABD'nin Afganistan'ın güneyinde sivillere yönelik hava saldırısının ardından Taliban 'intikam' açıklamasında bulundu.

ABD savaş uçaklarının son 3 gün içerisinde düzenlediği hava saldırılarının şiddetinin artmasıyla beraber, Taliban ABD'yi hedef alan sert bir açıklama yayınladı.

ABD'den Kandahar'da ikinci saldırı

ABD, 10 Aralık tarihinde Kandahar ilinin Zari ilçesinde sivil alanlara bombardıman düzenlemiş, en az 10 sivil hayatını kaybetmişti.

Bu saldırının ardından ABD savaş uçakları dün gece saatlerinde Kandahar iline bağlı Argandeb ilçesinin Nagehan bölgesinde bulunan Sabzi köyünde hava saldırıları düzenledi.

Düzenlenen hava saldırılarında sivillere ait çok sayıda ev tahrip olurken, aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu 13 sivil hayatını kaybetti.

Bölge halkı, enkaz altında kalan sivilleri kendi imkanlarıyla çıkardı.

kndhr1.jpeg

kndhr2.jpeg

kndhr3.jpeg

Taliban'dan intikam açıklaması

Saldırının ardından Taliban tarafından yapılan açıklamada 'intikam' vurgusu vardı.

Taliban sözcülerinden Kari Yusuf Ahmedi imzası taşıyan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İslam Emirliği bu cürmü en şiddetli şekilde kınıyor ve sivillere yönelik saldırıları, düşmanın zayıflığına ve kayıglarına dair nihai bir işaret olarak görüyor.

Mücahitlerimiz, halklarının intikamını düşmanlardan alacak, inşallah."

ABD ile 29 Şubat 2020 tarihinde imzalanan anlaşmanın ardından Taliban ilk defa ABD'ye karşı doğrudan bir "intikam alınacağına" dair açıklamada bulundu.

ABD'de Joe Biden'ın başkan seçilmesiyle ABD ordusunun sivillere karşı saldırılara ağırlık vereceği, bu şekilde Doha Anlaşması'nı sabote edecek şekilde Taliban'ı karşı saldırılara zorlayabileceği ifade ediliyordu.

(Kaynak: Mepa News)

Etiketler : #İşgalci   #ABD   #Afganistan'da   #son   #üç   #gün   #yaptığı   #saldırılarda   #onlarca   #sivili   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN