İnsanlar soğukta, yardım paraları bankada yatıyor!

Van’da yaşanan depremin ardından depremzedeler için toplanan 259 milyon TL’nin sadece 56,2 milyon TL’sinin depremzedeler için harcandığı ortaya çıktı.

17-01-2012


Van’da yaşanan depremin ardından depremzedeler için toplanan 259 milyon TL’nin sadece 56,2 milyon TL’sinin depremzedeler için harcandığı ortaya çıktı.

Depremzedenin çözülmemiş bunca sorunu varken toplanan yardım paralarının küçük bir kısmının depremezedeye harcanmış olması ve toplanan paranın bankada tutulması tepki topladı.

ÇOĞU ÇOCUK 10 KİŞİ ÇADIR YANGININDA ÖLDÜ

Depremin hemen ardından bastıran sert kışın büyük bir bölümünü çadırlarda geçirmek zorunda kalan depremzedeler soğuğun yanında çadır yangınlarıyla da boğuştu. Çadır yangınları nedeniyle Van’da bugüne kadar çoğu çocuk 10 kişi hayatını kaybetti. Depremzedelere dağıtılan çadırların yazlık olması nedeniyle çocuklar soğuktan hastalanarak öldü. Ocak ayında konteynerlerin dağıtımı bitirilecek denmesine rağmen birçok depremzede hâlâ yazlık çadırlarda veya kendisinin naylondan ve tahtalardan yaptığı barakalarda kalıyor.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar’ın yazılı önergesine cevabına göre depremzedeler için, 23 Aralık 2011 tarihi itibariyle Başbakanlık ve AFAD hesaplarında 178 milyon 400 bin TL, Diyanet İşleri Başkanlığı yardım hesaplarında 16 milyon 600 bin TL ve Kızılay yardım hesaplarında 64 milyon 100 bin TL olmak üzere, toplam 259 milyon 100 bin TL nakdi yardım toplanmış. Bakan Atalay’ın verdiği rakamlara göre bunca sıkıntıyı yaşayan depremzede için, AFAD yardım hesaplarından 56 milyon 200 bin TL tutarında harcama yapılmış.

 (Kaynak: Platform Haber)

Etiketler : #İnsanlar   #soğukta   #   #yardım   #paraları   #bankada   #yatıyor!   
YORUMLAR
  • i.metin   18-01-2012 17:56

    Toplu konut için bekletiyor olabilirlermi acaba

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN