İktibas’ın Ağustos sayısı çıktı

Derginin 536. sayısı “Müslüman, Sistemin İçinde mi Olmalı, Dışında mı?” manşeti ile çıktı.

02-08-2023


ktibas Dergisi’nin yeni sayısı, bir Müslüman için ana gündem maddelerinden biri olması gereken ‘Sistemin içinde olmak mı, dışında olmak mı?’ sorusunun yorumlandığı yeni sayısı ile okurlarına ulaştı. Konunun değerlendirildiği yorum sayfalarında, sisteme temelden karşı çıkan kimselerin, diğer bir deyişle, sistemin beslendiği ana ideolojinin, düşüncenin karşısında duranların üstlendiği muhalefetin ‘sistem dışı’ bir muhalefet olması gerektiği belirtiliyor. Sistem dışı muhalefetin, kendine özgü bir insan ve toplum vaadi bulunduğu vurgulanırken, mevcut sistemi toptan ve temelleri itibariyle eleştiriye tabi tutup reddettiği kaydediliyor.

Kavram olarak “Gavs” inancının tartışıldığı dergide, tasavvufta “kutub” diye nitelenen kimselerin “dünyanın ve âlemin manevi yöneticisi” olarak görülürek kendilerinden gaybi/manevi yardım talebinde bulunulduğunda gavs olarak nitelendirildiği belirtildi. “Gavs” niteleme ve inancının nasıl bir şirk niteleme ve inancı olduğu, ayetler çerçevesinde ortaya konuluyor.

İktibas’ın bu yeni sayısında Atasoy Müftüoğlu, Mustafa Bozacıoğlu, Yakup Döğer ve Mehmet Durmuş siyasi yazıları ile yer alırken, Sanat Edebiyat sayfalarında, İbrahim Eryiğit, Ali İbrahim Savaş ve Mehmet Akif Coşkun da deneme ve şiirleri ile katkıda bulunuyor. Dergide ayrıca, “Seyyid Kutub’u Yeniden Okumak” kitabına ilişkin de bir değerlendirme de sunuluyor.

Etiketler : #İktibas’ın   #Ağustos   #sayısı   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN