İktibas'ın Mayıs sayısı çıktı

İktibas Dergisi 509. sayısı ile yeniden okuyucuları ile buluştu. Yeni sayının manşetinde Ukrayna-Rusya krizi yer alıyor.

02-05-2021


İktibas’ın Mayıs sayısının Yorum sayfalarında, son yılların müzminleşen kriz konuları arasında sayılabilecek Ukrayna’nın geniş bir tahlili yapılıyor ve Rusya ile yaşadığı krizin arka planı tarihsel perspektifte inceleniyor. Yorum sayfalarında ikinci bir konu olarak, ramazan ayının getirdiği Kur’an ikliminin etkisinden söz edilirken, Müslümanların son dönemlerde Kur’an üzerine yürüttüğü tartışmaların, Kur’an’ı itibarsızlaştırmak isteyen birilerinin iştahını kabarttığına dikkat çekiliyor. Bu nedenle, ramazan ayının Kur’an’ın hayata karışması için bir ivmelenme fırsatı olduğu vurgulanıyor.

“İslami Çözüm” başlığını taşıyan kavram sayfalarında ise, bu iki kelimenin bir arada hangi anlama geldiği üzerinde duruluyor. Yeni düzenin İslam’a karşı kör, sağır ve dilsiz gibi görünse de, İslam’la ilişkisini tamamen kesip atmak yerine, ihtiyacı oranında ondan yararlanmakta olduğu belirtiliyor. İhtiyaç duyulan ‘İslami çözüm’ formüllerinin de daha ziyade, sistemin İslami olup olmadığı hususunda hemen hiçbir sıkıntısı olmayan muhafazakar kesimler tarafından geliştirildiğine dikkat çekiliyor.

Derginin bu sayısında ayrıca Atasoy Müftüoğlu, Şükrü Hüseyinoğlu, Yakup Döğer, Ahmet Ferhat Öksüz’ün yazıları ile birlikte, İbrahim Eryiğit, Cevat Akkanat, İbrahim Demirkan, Hanife Yalçın ve Nurettin Durman da şiir ve denemeleri ile sanat edebiyat sayfalarından okurlarına sesleniyor.

Etiketler : #İktibas'ın   #Mayıs   #sayısı   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN