İktibas, 'Gazze, küfrün turnusolu' manşeti ile çıktı

İktibas'ın yeni sayısı, "Gazze, hem küfrün İslam'a olan nefretini hem de acizliğini resmeden bir turnusoldur" manşeti ile çıktı.

01-04-2024


7 Ekim’de başlayan Aksa Tufanı’nın ardından aylardır büyük bir zulme maruz kalan Gazze halkı, o günden bu yana inancından taviz vermeden her tür zorluğa direnirken yıkılan camilerin enkazı üzerinde namazlarını da ikame ediyorlar. Her tür takdirin üzerindeki bu direniş ve kılınan namazlar, müşrik dünyaya önemli bir mesaj niteliği taşıyor.

İktibas’ın Nisan sayısında bu mesaja net bir vurgu yapılırken, Gazze’nin, küfrün nefretini ve acizliğini yansıtan bir turnusol vazifesi gördüğü belirtildi. Batının güdümündeki uluslararası hukuk ve uluslararası toplumun, yaşanan vahşet rağmen somut herhangi bir adım atmamasının, küfür cephesinin iki yüzlülüğünün açık göstergesi olduğu kaydedildi.

Derginin bu sayısında, Atasoy Müftüoğlu’nun “Taşralılığın Tiranlığı” başlıklı makalesi yanında, Mehmed Durmuş imzası ile “Şeriat Üzerine” kapsamlı bir değerlendirme sunuluyor.

“Tarih Gazze’yi yazacak” başlıklı yazısı ile Mustafa Bozacıoğlu, “Müslüman Bilinçte Tarih Şuuru” ile Yakup Döğer, “Ûlu’l-Emr Olmanın Şartı ‘Bizden’ Olmasıdır” ile Ahya Aras, Sanat Edebiyat sayfalarında ise “Oruç ve Matematik” yazısı ve “Orucun Matematiği” şiiri ile İbrahim Eryiğit, “Ya Eyyühel Müzzemmil” ile Bünyamin Zeran, “Endişeli İnsan” ile Mehmet Akif Coşkun da okura seslenen diğer isimler.

Etiketler : #İktibas   #   #'Gazze   #   #küfrün   #turnusolu'   #manşeti   #ile   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN