İktibas Dergisi’nin Ekim sayısı çıktı

Derginin yeni sayısı, enerji üzerinden geliştirilmek istenen Türkiye ile işgal rejimi ilişkilerini eleştiren bir manşetle çıktı.

02-10-2023


İktibas Dergisi’nin 538. sayısının ana gündemi, Eylül ayının önemli başlıklarından biri olarak, işgal rejimi ile geliştirilen ilişkiler oldu. Derginin yorum sayfalarında, işgal rejiminin tüm çabasına karşın işgal rejimi olarak anılmaktan kurtulamayacağı vurgulanırken, “İsrail gazı” diye nitelenen Doğu Akdeniz gazının, gasbedilmiş Filistin gazından başka bir şey olmadığına dikkat çekildi. AKP yönetimindeki Türkiye’nin ise bu gasba karşı çıkmak şöyle dursun, alenen gasba yardım ve yataklık yapma iradesi gösterdiği belirtildi. Yorumda, ‘Türkiye’deki İslami mücadele birikimi şayet özgün, tevhidi konumunda kalabilse ve düzene entegre sapmasına yönelmemiş olsaydı tüm bu olup-bitenlere karşı güçlü bir ‘One Minute’ itirazı ortaya konulabilirdi’ değerlendirmesi yapıldı.

Dergide ayrıca Atasoy Müftüoğlu, Mehmet Durmuş, Mustafa Bozacıoğlu, Şükrü Hüseyinoğlu, ve Yakup Döğer, Sanat Edebiyat sayfalarında ise İbrahim Eryiğit ve Mehmet Akif Coşkun yazı ve şiirleri ile katkı veren diğer isimler.

Etiketler : #İktibas   #Dergisi’nin   #Ekim   #sayısı   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN