İktibas Dergisi Şubat sayısı çıktı

İktibas Dergisi 542. sayısı ile okurlarına ulaştı. Yeni sayının kapağında, Gazze için Müslümanların, mevcut devletlerden beklentilerini sorgulayan bir değerlendirmeye yer verildi.

02-02-2024


Gazze’de siyonist rejim vahşi bir şekilde katliama devam ederken, batının her şeyi ağırdan alan ve siyonistlere daha fazla alan açan yaklaşımları da devam ediyor. Buna karşılık Müslüman Gazze için İslam dünyasından beklenen ümmet dayanışmasını ise görmek mümkün olmuyor.
 
İktibas’ın yeni sayısının yorumunda Müslümanların içinde olduğu bu durum ile, sahip oldukları ulus devletlerin yapısal özellikleri değerlendiriliyor. Batıyı merkez alarak tasarlanan ve ona öykünen siyasal bir sistemin gerek iç gerekse dış politikada göstereceği tavrın belli olduğu vurgulanan yorumda, Müslümanların yeniden bir ümmet bilincinin oluşması gerektiğinin altı çiziliyor. Bunun ön şartı olarak, Müslümanların ciddi anlamda bilgi temelinde yeniden inşa olmaya ve Müslümanca yaşama bilinci üzerine kökleşmeye ihtiyacı olduğu belirtiliyor.
 
Dergide ayrıca Atasoy Müftüoğlu, Mukaddes Özkan, Mehmed Durmuş, Mustafa Bozacıoğlu, Şükrü Hüseyinoğlu ve Yakup Döğer’in yazılarının yanında, Sanat Edebiyat sayfalarında İbrahim Eryiğit, Müstakime Ayşe Dinç, Bedran Yoldaş ve Mehmet Akif Coşkun da çalışmalarıyla okurlarına seslenen diğer isimler oluyor.

Etiketler : #İktibas   #Dergisi   #Şubat   #sayısı   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN