İktibas Dergisi Kasım sayısı çıktı

503’üncü sayısı ile okurlarına yeniden merhaba diyen İktibas Dergisi, bu yılın 11. sayısında Doğu Akdeniz meselesini konu alıyor.

02-11-2020


‘Doğu Akdeniz Meselesi’ manşeti ile çıkan derginin yorum bölümünde, bu meselenin başlangıcından itibaren bugün geldiği noktaya ilişkin geniş bir değerlendirme bulunuyor. Bölgenin sahip olduğu enerji kaynakları açısından öneminin yanında jeopolitik durumuna da vurgu yapılıyor. Yorum’da ayrıca Ermenistan’ın başlattığı çatışma da incelemeye alınırken, Türkiye’nin Dağlık Karabağ meselesindeki pozisyonu da değerlendiriliyor.
 
Derginin kavram bölümünde ise, önemine binaen tekraren okuyucuya sunulan bir yazı dikkat çekiyor: İlkeli Olmak. İlke’nin ne olduğu, nasıl anlaşılması gerektiği anlatılan yazıda, ilkeli olmanın, bir Müslüman için iman ve amelde nasıl bir yön tayin etmekte olduğu oldukça sade ve anlaşılır bir şekilde izah ediliyor.
 
Dergide ayrıca, Atasoy Müftüoğlu, Şükrü Hüseyinoğlu, Mustafa Bozacıoğlu, Yakup Döğer, Ahmet Ferhat Öksüz, Gülbahar Ay Satan, Ersin Ertuğrul Satan da yazılarıyla okuyucuya seslenen diğer isimler.
 
Derginin Sanat-Edebiyat köşesi de, İbrahim Eryiğit ve Cevat Akkanat’ın çalışmaları ile dikkat çeken bir başka bölüm.
 

Etiketler : #İktibas   #Dergisi   #Kasım   #sayısı   #çıktı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN