İHH'dan "Yetim Destekleme Merkezi"

İHH, yetimlere yönelik hizmetlerine bir yenisini daha kattı. Başakşehir Yetim Destekleme Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

23-06-2008


Başakşehir Yetim Destekleme Merkezi tamamen gönüllülerin çalışmasına dayalı olarak yürütülen bir çalışma. Merkezde çalışan gönüllü hanımlar, el emeği göz nuru ürünler, çeyiz eşyası ve çeşitli tekstil malzemeleri üretiyor. Gönüllü hanımların yaptığı bu ürünler, hem burada hem de Fatih’teki Yetim Destekleme Merkezi’nde satışa sunuluyor. Ürünlerin satışından elde edilen gelir, yetimler için kullanılıyor. 

Merkezin açılışında konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Nerede bir yetim varsa ona sahip çıkmak zorundayız. Yetimler bize Peygamberimizin (sav) bir emaneti. Hz. Peygamber bir hadis-i şeriflerinde ‘bir yetime yardım ederseniz Allaha şirk koşmak hariç bütün günahlarınızı affolunur’ demiştir. İşte bir yetime yardım etmek bu kadar önemli bir şey” dedi.

Yıldırım, Türkiye’nin başka bölgeleri ile dünyanın farklı noktalarında yetimlere yönelik çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

İsteyen hanımlar gönüllü çalışabilecek

Yetim Destekleme Merkezi’nde isteyen bayanlar, gönüllü olarak çalışabilecekler. Merkezde bulunan dikiş makineleri yetimlere elbise dikecek gönüllü bayanları bekliyor.

Bu merkezden yapılacak alışverişlerden elde edilecek bütün gelir, Türkiye’de ve dünyanın farklı ülkelerinde savaş, işgal, doğal afet ve başka sebeplerle yetim düşen çocuklar için kullanılacak. Buradan alışveriş yapanlar, bir yandan ihtiyaçlarını karşılarken diğer taraftan yetimlere katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşayacaklar.

Yetim Destekleme Merkezi’nde üretilen ürünler ayrıca Ağustos ayının son haftasında gerçekleştirilmesi planlanılan kermeste de satışa sunulacak.

Bilgi için telefon numarası: 0212 631 21 21

(Kaynak: ihh.org.tr)

Etiketler : #İHH'dan   #Yetim   #Destekleme   #Merkezi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN