İBRET ALIN EY BASİRET SAHİPLERİ!

Mehmed DURMUŞ

05-09-2022 11:34


Mustafa Kemal’e kulluklarını arz etme yarışına girenlerin tek ‘iyi’ tarafları, Kur’an’ı doğrulamış olmalarıdır. Kur’an mucizesi her an yeniden yaşanmaktadır. Allah’ı ilah edinmeyenler, yeryüzünde ilah edinilecek çokça kemik bulmaktadırlar.

Yıllardır -sözde- Kur’an tefsiri yapıp, sonra Samiri oyununu yeniden canlandıran bir Firavun tapıcılığının izahı yok değil, vardır elbette. Kur’an ökçeleri üzere geri dönenler derken, kimilerinin kimi insanları Allah’ı sever gibi sevdiklerinden bahsederken, Muhammed (as)a “Sen Allah’ın rasulüsün” diyen münafıkları yalancılıkla suçlarken, Allah’ın ayetlerini az bir pahaya satanları yerin dibine geçirirken, Halîli İbrahim’in ağzından, yıldız, ay ve güneşin tanrı olamayacağını, onları da yaratan Allah’ın ancak ilah olacağını anlatırken bu günümüze ışık tutmaktadır.

Bilmeliyiz ki her kim imanını sağlam şekilde bağlamamışsa, bir gün putlardan bir puta gönlünü kaptırması, sözde imanını tutan iplerin pırtması sıradan bir iştir. Kimi insanın tecavüzcüsüne aşık olması vakayı adiyedendir. Bazı varlıkların yemek yedikleri çanaklarına kazurat yapmaları da bilindik bir iştir.

Mustafa… Bari adını değiştir bu saatten sonra ya da hiç değilse yanına Kemal (Kamal) filan ekle. Altı veya sekiz köşeli bir kasket giy. Kur’an’ın Arap oğlunun yaveleri olduğunu haykır. Kamal tapıcılığının bir açılımı ve bir inandırıcılığı olsun. Gönlünü kaptırdığın mahalle seni Anıtkabirde görsünler sık sık.

Ama bilesin ki senden önce Allah’ın bu tertemiz dini İslam’a çemkiren çok insan geldi eçti de, ona sivri sineğin ısırması kadar bile zarar veremediler. Güçlenen sadece Allah’ın dini oldu. Çünkü başka hakikat yoktur. Senin ağzını everek-geverek söylediğin süslü cümleler sana Allah katında hiçbir değer kazandırmayacak, biliyor musun?

Ya Rabbi! İnsanın ayaklarının kayması ne kötü bir şeymiş! İnsanın İslam’dan başka din, Allah’tan başka ilah ve Rab araması gerçekten hayatın en utanç verici bir işidir. Bunu yapan insanlarda zerre kadar utanma, sıkılma, edep, haya duygusu kalmamaktadır. Allah’ım, ayaklarımızı kaydırma; hidayete erdirdikten sonra kalplerimizi eğriltme. Kafir kavimlere karşı bize yardım eyle. Amin.

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Yazıları

Makaleler

Hava Durumu


VAN