
Haiti'de 2 milyon insan yardıma muhtaç
Haiti'de yıkıcı depremin üzerinden 5 hafta geçtikten sonra 2 milyondan fazla insanın gıda yardımına muhtaç olduğu bildirildi.
20-02-2010

Haiti'de yıkıcı depremin üzerinden 5 hafta geçtikten sonra 2 milyondan fazla insanın gıda yardımına muhtaç olduğu bildirildi.
Hayvancılık ve Tarım Bakanlığı Müsteşarı Michel Chancy, "Uluslararası camianın yardımı sayesinde 15 gün içinde 10 bin tondan fazla piriniç dağıttık. Çadır kentlerde bu dağıtım işlemi sürüyor" dedi.
Önümüzdeki 6 ayda ülkenin 105 bin ton gıdaya ihtiyaç duyacağını söyleyen müsteşar, devletin tarım alanında gerekli yatırımları yapması halinde bu ihtiyacın ancak yüzde 53'ünün yerli üretimle karşılanabileceğini anlattı.
Müsteşar, haziranda kasırgalar başlayana kadar 90 bin ton gıda stoku yapmayı öngördüklerini, ancak hükümetin bu kadar gıdayı satın alacak parası bulunmadığını, bu yüzden dışardan gelecek yardıma ihtiyaç olduğunu belirtti.
(Kaynak: Yeni Şafak)
"İslam işbirliği" değil, emperyalizm ve siyonizmle işbirliği teşkilatı (HABER-VİDEO)
Büyük şeytan ABD savaşa dahil oldu: İran'ı gece yarısı vurdular
Siyonazi çetesi Gazze'de 48 saatte 200'den fazla kardeşimizi katletti
Avrupa Parlamentosu, siyonazi çetesini "soykırımcı" olarak nitelemeye hazırlanıyor
Hamas’tan, siyonazi rejiminin çetesine darbe
ABD’den dünya ülkelerine: İsrail’e karşı adım atmayın
Büyük şeytan ABD Gazze'de ateşkes tasarısını bir kez daha veto etti
Şam’da ABD bayrağı göndere çekildi
Makaleler
Hava Durumu