Gazze'ye anlamlı yolculuk

İngiltere'de kebapçılık yapan Şakir Yıldırım, Londra’dan aldığı ambulansı Gazze’ye götürmek için günler sürecek bir kara yolculuğuna başladı.

03-03-2009


İngiltere Bristol’da kebapçılık yapan Şakir Yıldırım, Londra’dan aldığı ambulansı Gazze’ye götürmek için günler sürecek bir yolculuğa başladı. “Son durağım Gazze” diyen Yıldırım, “Hayırlı bir yolculuğa başladım. Yalnızım. Ama bu yolculuğu tamamlayacağım inşaallah” dedi.

 

Üzerinde “Viva Palestina, A lifeline from Britain to Gaza” yazan ambulansıyla Fransa, İsviçre, İtalya ve Yunanistan’dan geçen Yıldırım üç gün süren yolculuğun ardından İstanbul’a vardı.

 

İstanbul’da İHH İnsani Yardım Vakfı’nın misafir ettiği Şakir Yıldırım’ın bundan sonraki durakları Suriye, Ürdün ve Mısır olacak. Yıldırım’ın son durağı ise Gazze olacak. Mısır’daki Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze’ye geçecek olan Yıldırım, ambulansı Gazze Sağlık Bakanlığı’na teslim ettikten sonra İngiltere’ye uçak ile geri dönmeyi planlıyor.

 

Gazze halkına destek olmak için yola çıktığını ifade eden Yıldırım, “Londra’da kebapçılık yaparak geçimimi sağlıyorum. 22 yıldır İngiltere’deyim. Üç oğlum var. Hayırlı bir yolculuğa çıktım. Son durağım Gazze. Yalnızım. Ama bu yolculuğu tamamlamayı ve ambulansı Gazze’ye teslim etmeyi ümit ediyorum.

 

İngiltere’den 21 ambulansla yola çıktık. Libya’da ise 110 araç var. Buluşma noktamız Libya. Buradan hep beraber Mısır’a oradan Gazze’ye geçeceğiz” dedi.

 

Londra’da Gazze’ye duyarlı olan çok sayıda insanın bulunduğunu ifade eden Şakir Yıldırım, “Sadece Müslümanlar değil, Hristiyanlar da Gazze halkına destek oluyor. Ed Hill ve Jo isimli iki iktavist var. Bunlar bize çok destek oldular. Ed Hill ve Jo, konferans ve seminerlerle İsrail’in Filistin topraklarını nasıl işgal ettiğini anlatıyorlar insanlara” diye konuştu.

 

Yol boyunca yaşadığı maceraları anlatan Yıldırım, “Yunanlılar, Gazze’ye gittiğimi öğrenince benden gemi parası almadılar. Otobanda da para almadılar. Türkiye’de ise otobanda Filistin’e gittiğimi söylememe rağmen para aldılar. Bu benim için komik bir olay oldu. Ama otoban parasını alan adama kızmadım, sadece güldüm” dedi.

 

İHH Genel Merkezi’nin bulunduğu sokaktaki tamircide ambulansının genel bakımını yaptıran Yıldırım, Londra’da bulunan Türkiyeli cami imamının yönlendirmesiyle İHH’ya geldiğini söyledi.

Etiketler : #Gazze'ye   #anlamlı   #yolculuk   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN