Gazze şehidlerimiz için Fatih'te sergi

HAY-DER, Mavi Marmara şehidleri Ali Haydar Bengi, Cengiz Akyüz, Cengiz Songür, Cevdet Kılıçlar, Çetin Topçuoğlu, Fahri Yıldız, Furkan Doğan, İbrahim Bilgen ve Necdet Yıldırım`ı Fatih Fevzipaşa Caddesi`nde düzenlediği fotoğraf sergisi ile anıyor.

31-07-2010


"Unutmadık, Unutmayacağız, Unutturmayacağız!" sloganıyla açılan sergi uluslararası sularda Siyonist İsrail saldırganlığını tekrardan hatırlatmak amacı da taşıyor.

HAY-DER Genel Başkanı Hakan Aksu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, katil İsrail`in gerçekleştirdiği katliamın unutulmaması ve gündemde tutulması amacıyla sergiyi yaptıklarını söyledi.

Sergide, LCD ekranlardan Mavi Marmara olayı hakkında ve gemide şehit olanlarla ilgili bilgilerin yer aldığı sinevizyon sunumları gösteriliyor. Mavi Marmara saldırısı ve Filistin hakkında bilgilerin verildiği sergide "İşgal Edilen Filistin ve Gazze Gerçeği" isimli kitapçık da ücretsiz dağıtılıyor. Yoğun ilgi gören sergide birçok kişi nakdi yardımda bulunmak istiyor. Hay-Der görevlileri yardımda bulunmak isteyen kişileri İHH Genel Merkezi`ne yönlendiriyor. 24 Temmuz`da açılan ve çok sayıda fotoğraftan oluşan "Direnişin Rengi Mavi Marmara" adlı sergi 1 Ağustos 2010 Pazar gününe kadar açık kalacak.

(Haber ve Fotoğraflar: Murat Ayar / Haksöz Haber)

Etiketler : #Gazze   #şehidlerimiz   #için   #Fatih'te   #sergi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN