
Fransa’daki protestolarda bin bina, 5 bin araç yakıldı
Fransız basınındaki habere göre, Nanterre kentinde 27 Haziran’da Cezayir asıllı bir gencin polis kurşunuyla öldürülmesinin ardından başlayan gösterilerin 7. gecesinde şu ana kadar başkent Paris civarında 17 kişi gözaltına alındı.
04-07-2023

Fransız İş Adamı ve Sanayiciler Derneği (MEDEF) Başkanı Geoffroy Roux de Bezieux, protestoların 1 milyar avrodan fazla hasara yol açtığını belirtti.
De Bezieux, 200 dükkanın tamamen yağmalandığını, 300 banka bayisinin tamamen tahrip edildiğini ve tütün satan 250 dükkanın gösterilerden etkilendiğini kaydetti.
Fransız polisi 27 Haziran’da Nanterre’de, içinde 3 kişi bulunan bir araca ateş açmış, 17 yaşındaki Cezayir asıllı sürücü Nael M’yi öldürmüştü. Nael’in ölümüne tepki gösterenler, ülke genelinde farklı kentlerde sokağa çıkarak polisle çatışmıştı.
Genci öldüren polis açığa alınmış ve tutuklu olarak yargılanmasına karar verilmişti.
Ayrıca Paris, Marsilya, Lyon dahil birçok kentte düzenlenen protestolarda talan ve yağmalama olayları yaşanmış, 10 kadar kentte saat 21.00’den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.
(Kaynak: İktibasdergisi.com)
Merdavi: Batı Şeria’da direnişin artması işgalcilerin halkımızın iradesini kıramadığının göstergesi
Foreign Affairs: İran savaşı 1991'de kurulan Amerikan düzenini bitirdi
Gazze Şeridi’nde son 24 saatte 10 kardeşimiz katledildi
İktibas’ın Haziran sayısı çıktı
Filistinli mahkumlara sistematik işkence
Ehli Sünnet mi, Ehli Siyon mu?
Siyonist zalime destek veren Avrupa’ya ağır eleştiriler
TARİHSEL PERSPEKTİFTEN BİR GÜNCEL OKUMA
Makaleler
Hava Durumu


































































