Filistinli yaralı kardeşlerimizin tedavisi başladı

Filistin'in Gazze bölgesinde, siyonist işgalcinin saldırıları sonucu yaralanan kardeşlerimizden 59'unun tedavisine İstanbul'un çeşitli hastanelerinde başlandı.

28-03-2008


Filistin'in Gazze bölgesinde, siyonist işgalcinin saldırıları sonucu yaralanan kardeşlerimizden 59'unun tedavisine İstanbul'un çeşitli hastanelerinde başlandı.

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Türkiye'ye getirilen Filistinli 59 yaralının tedavilerine başlandı. Doktorların hastanelerde ilk tedavilerine başladığı yaralıların, tahlilleri yapıldı, röntgenleri çekildi.

Yaralıların tedavilerine başlanmasıyla acıları bir nebze olsa da hafifledi. Yüzleri gülmeye başladı. Türkiyeli kardeşlerinin kendilerine yardım elini uzatmasından oldukça mutlu oldukları gözlenen yaralılar, "Başka Filistinli kardeşlerimizin yaralanmaması için İsrail saldırılarının önüne geçilmeli" diye konuştular.

Son İsrail saldırılarında yaralanan 59 Filistinli, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından tedavi edilmek için önceki akşam saat 19:00'da özel bir uçakla Türkiye'ye getirildi. Yaralılar, Atatürk Havaalanı'nda doktor ve hemşirelerin kontrolünde havaalanında hazırda bekletilen 33 ambulanslarla 12 farklı hastaneye sevkedildi.

"AYAKLARIMI İSTİYORUM"

Kendilerine uzanan yardım elinden dolayı oldukça memnun oldukları gözlenen hastalar yaşadıkları dramı anlattılar. Esenler Özel Avicenna hastanesinde görüştüğümüz hastalardan 25 yaşındaki Mehe Abul Hatal, 7 aylık hamile. O da İsrail askerlerinin kurşunlarına hedef olmuş. Bir bacağı kesilmiş, diğerinin kesilmemesi için çaba gösteriliyor. Hatal, "İsrail çoluk, çocuk, kadın demeden herkesi vuruyor. Beni de bacağımdan vurdular. Zaten çoğumuzu bacağından vurdular bir daha yürümememiz için. Ben kaybettiğim ayağımı istiyorum. Onu verebilirler mi bana. Hayır. Ama istiyorum ki başka insanlar zarar görmesin. İsrail'in saldırılarını durdurmak için bütün insanlık harekete geçmeli" diye konuştu.

HER TÜRLÜ TEDAVİLERİ YAPILACAK

Filistinli mağdurları Türkiye'ye getiren İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, yaptığı basın açıklamasında "Yaralıların her türlü tedavileri yapılacak. Ne gerekiyorsa onu yapacağız. Bu kardeşlerimizi iyileştirmeden Filistin'e göndermeyeceğiz" dedi.

Yaralıları havaalanında karşılayan AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir de "Umarız bundan sonra böyle saldırılar yaşanmaz. Bu insanların çoğu sivil. İnşallah Türkiye'de yaraları sarılacak" diye konuştu.

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır da, yaralıları Türkiye'ye getiren İHH İnsani Yardım Vakfı'na teşekkür etti. (Dünya Bülteni)

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN