Filistinli genci yakarak öldüreni 'deli' diye kurtaracaklar

Filistinli genç Muhammed Hudayr'ı geçtiğimiz yaz yakarak katleden Yahudi, suçunu itiraf etti ancak avukatı Hudayr'ın katilinin cezai ehliyeti olmadığını iddia etti

12-02-2015


Filistinli Muhammed Ebu Hudayr'ın katili Yosef Haim ben-David ceza almaktan kurtarılmaya çalışılıyor. Ben-David, Ebu Hudayr'ı ateşe vererek katleden grubun başında yer alıyordu. 

Ben-David, geçtiğimiz yaz işlediği cinayeti sonunda itiraf etti. Hudayr'ın katili, İsrail İç İstihbarat Birimi Şabak'ın yaptığı sorgulama sırasında aylar süren sessizliğinin ardından işlediği cinayeti itiraf etti ve cinayeti nasıl işlediğini anlattığı tatbikatı yaptı. 

Hudayr'ın katilinin suçunu itiraf etmesinin ardından ilginç bir gelişme yaşandı, avukatı Ben-David'in mahkemeye çıkarılmak için cezai ehliyetinin olmadığını iddia etti ve geçtiğimiz yaz işlediği cinayetten sorumlu tutulmaması gerektiğini savundu. 

17 yaşındaki Muhammed Ebu Hudayr'ın katili Yosef Haim ben-David 7 Temmuz 2014'te tutuklanmıştı. Ben-David şimdiye kadar susma hakkını kullanıyordu. 

DELİ TAKLİDİ YAPMIŞTI

Ben-David tutuklandıktan sonra ceza almamak için deli taklidi yapmaya başlamıştı. Hudayr'ın katili yakalandıktan sonra "Ben Mesih'im" diye konuşmuştu. Hudayr'ın katilinin bu çabaları, şimdi avukatının girişimiyle resmiyete geçirilmeye çalışılıyor. Avukatı eğer başarılı olursa, Hudayr'ın katili ceza almayacak. 

Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da, Kudüs'ün kuzeyindeki Şuafat beldesinde sabah saatlerinde Yahudi yerleşimcilerce kaçırılmasının ardından ölü olarak bulunmuştu. Hudayr'ı kaçıran Yahudi yerleşimciler işkence yaptıktan sonra Filistinli gence yanıcı madde içirip ateşe vererek vahşice katletmişlerdi. 

Filistinli genci yakarak öldüreni 'deli' diye kurtaracaklar

Dünya Bülteni

Etiketler : #Filistinli   #genci   #yakarak   #öldüreni   #'deli'   #diye   #kurtaracaklar   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN