Filistin Sağlık Bakanlığı: Büyük Dönüş Yürüyüşü'nde bugüne kadar 42 kişi şehit oldu

Gazze Şeridi sınırında 30 Mart'ta başlatılan Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinde işgal güçlerinin açtığı ateşle bugüne kadar 42 Filistinlinin katledildiği bildirildi.

30-04-2018


Gazze Şeridi sınırında 30 Mart'ta başlatılan Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinde işgal güçlerinin açtığı ateşle bugüne kadar 42 Filistinli şehit oldu.
 
Filistinlilerin barışçıl bir şekilde gerçekleştirdiği gösterilere sınırda mevzilenen işgal ordusu keskin nişancılarının açtığı ateş sonucu 5 binden fazla kişi de yaralandı.
 
Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinde 40 kişi şehit oldu ve 5511 kişi yaralandı.
 
Gazze Şeridi ile 1948'de işgal edilen toprakları ayıran sınır bölgesinde şehit olan iki kişinin naaşlarına da işgal güçlerinin el koyduğu bildirildi.
 
Bakanlığın yayınladığı rakamlara göre yaralılardan 3368'i hastanelere kaldırılırken 2143'üne sahadaki ilk yardım noktalarında müdahale edildi. İstatistiklere göre ayrıca yaralılardan 592'sinin çocuk ve 192'sinin kadın olduğu ifade edildi.
 
Filistin Sağlık Bakanlığı, yaralılardan 143'ünün durumunun ağır, 1710'unun yarasının orta derecede ve 1515'inin yarasının ise hafif olduğunu açıkladı.
 
(Kaynak: https://turkish.palinfo.com)

Etiketler : #Filistin   #Sağlık   #Bakanlığı:   #Büyük   #Dönüş   #Yürüyüşü'nde   #bugüne   #kadar   #42   #kişi   #şehit   #oldu   #   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN