Filistin Konferansı'ndan boykot kampanyası kararı 

Haziran ayının başından itibaren “Hepimiz Filistinliyiz” adlı bir kampanya başlatılıyor. Kampanya kapsamında, işgalci siyonist rejim ve destekçisi ülke malları etkin bir şekilde boykot edilecek.

26-05-2009


22-23 Mayıs tarihlerinde İHH İnsani Yardım Vakfı’nın ev sahipliğinde Dünya Müslüman Alimler Birliği, İslam Milli Konferansı, Gazze Ambargosunun Kaldırılması ve Filistin’in Kurtuluşu Küresel Komitesi, Saldırıya Karşı Küresel Kampanya, Arap Konferansı Örgütü, Dünya Müslüman Parlamenterler Forumu, Kudüs Müessesesi, Filistin İçin İşbirliği Cemiyeti, Arap Doktorlar Birliği ve El Muctema Dergisi (Kuveyt) tarafından Beylikdüzü Kaya Ramada Otel’de düzenlenen Filistin Sivil Dayanışma Konferansı’nın sonuç bildirgesi açıklandı.

Filistin Sivil Dayanışma Konferansı’nın sonuç bildirgesinde İsrail ve İsrail’e destek veren ülke mallarına etkin boykot kararı çıktı. 7 Haziran 2009 tarihinden itibaren “Hepimiz Filistinliyiz” adlı bir kampanya başlatılacağı, İsrail mallarının etkin bir şekilde boykot edileceği açıklandı. Bu kampanya çerçevesinde Filistin davasının haklılığı haber, belgesel, gözlem, sinema, bilgi, belge vs. araçlar kullanılarak tüm dünyaya anlatılacak.

Kudüs Filistin’in başkentidir

Sonuç bildirgesinde “Kudüs şehri, binlerce yıldan beri İslami ve Hıristiyan mukaddesat bakımından ve tarihi Filistin-Arap medeniyeti itibariyle Filistin’in başkentidir. Bunu şiddetler vurgularız” denildi.

Alınan diğer kararlar şu şekilde:

Siyonist suçluların yargılanması için uluslar arası mahkemelerde dava açılacak. İsrail ürünlerinin yanı sıra İsrail’e yardım eden ülkelerin malları da etkin bir şekilde boykot edilecek. Boykot edilecek ürünlerin listesi hazırlanacak. Şimdiye kadar zayıf kalan boykot bundan sonra daha etkin olacak. Bu malların neden boykot edilmesi gerektiği herkese anlatılacak.

Kongre daimi destek stratejisini kabul etmiş olup Filistin ve halkıyla daimi aktif iletişimin önemini vurgulamıştır. Kongre, Siyonizmin sahte ve batıl iddialarını çürüterek Filistin davasını bütün boyutlarıyla ve bütün olaylarıyla hür halkların vicdanlarında, dünyanın bilincinde canlı tutma mesajını benimsemiştir. Kongre, Filistin davasının hak ve adil bir dava olduğunu, dünyanın hür ve şerefli insanlarının bu hak davaya destek ve onu savunmakta ortak bulunduğu hususunu vurgular. Kongre, Filistin’e destek için çalışan herkesle işbirliği ve bütünleşmeyi bir metot ilkesi olarak vurgular.

Siyonist oluşumun cürüm ve suçlarını ortaya koymak, insani ilkeleri, uluslar arası yasaları ve kuralları nasıl çiğnediğini belgelendirmek çok önemlidir.

Siyonist oluşumun suç ve cürüm işleyenlerini mahkemeye çıkarmak için gerekli belge delilleri toplamak amacıyla uluslar arası teşkilatlar ve hukuk kuruluşları nezdinde yasal ve parlamenter araçlarla çalışmalara devam edilmelidir.

Kongre, herkesi, Kudüs şehri ve civarında ev ve arazi satın almak için mal toplama amacıyla çalışan kuruluşlara destek vermeye çağırır. Kongre, İslam topraklarındaki çatışma bölgelerinde bulunan bütün Müslümanlara, Müslüman kanı dökmenin haram olduğunu hatırlatır, Müslüman’ı yurdundan etmekten ve aç bırakmaktan sakındırır.

Sonuç bildirgesinde yer alan kararlar şu şekilde:

Allah’a hamdolsun, salat ve selam Resulullah’a, onun âline, ashabına ve diğer peygamberlerin üzerine olsun.

Gazze’de benzeri görülmemiş bir şekilde cereyan eden savaş, gerek Arap ve İslam âlemi gerekse dünyanın diğer bölgelerinde çok güçlü bir etki ve dalgalanma meydana getirmiştir. Bu etkiyi olumlu şekilde yönlendirmek, sonuç almak, devamını sağlamak ve yapılan çalışmaları organize etmek açısından bizlere tarihî bir sorumluluk düşmektedir.

 

Bu noktadan hareket eden bazı sivil toplum kuruluşları, Filistin davasına muhtelif boyutlarda daimi destek sağlamak için aktif iş birlikleri ve projeler ortaya koymak amacıyla çeşitli alanlardaki çalışmaları organize etmek ve iş birliğine gitmek amacıyla uluslararası bir kongre toplamak niyetiyle bir araya gelmiştir.

 

İşte Küresel Filistin’e Destek Konferansı İstanbul’da 27-28 Cemaziyelevvel 1430 hicri/22-23 Mayıs 2009 miladi tarihinde “Filistin’e Daimi Desteğe Doğru” sloganı ile toplanmış ve yönünü şu hedeflere çevirmiştir:

 

1- Ani ve olağanüstü durumlar haricinde de, daimi olarak Filistin’le dayanışma amacıyla etkin sivil halk potansiyelini harekete geçirmek.

2- Filistin’e destek ve yeniden Gazze’yi imar etmek için çalışan komisyon ve heyetler arasında iş birliği sağlamak; onları imkânlar, uzmanlar ve finans yönünden desteklemek.

3- Filistin’le ilgili çeşitli alanlarda pratik projeleri yürürlüğe koymak.

 

Sudan Devlet Eski Başkanı General Abdurrahman Sivaruz-zeheb’in başkanlık ettiği kongreye başta Dünya İslam Âlimler Birliği Başkanı Prof. Dr. Yusuf el-Karadavi olmak üzere dünyanın değişik bölgelerinden, farklı din ve dillere mensup kişiler katılarak Filistin davasına destek olmuşlardır.

 

Kongrede Filistin meselesinin muhtelif alanlarına dair 10 ayrı çalışma atölyesi gerçekleştirilmiştir.

Kongre üç özel belge ortaya koymuştur:

1- Filistin İslami Belgesi: Bu belgede Filistin meselesinin bütün Müslümanların mukaddesatıyla ilgili birinci mesele olduğu bildirilmiştir.

2- Filistin Hristiyan Belgesi: Belgede bütün dünya Hristiyanlarına çağrı yapılarak Filistin’e desteğin, bütün Müslümanların ve Hristiyanların kutsal değerlerine karşı işlenen saldırılara karşı durmanın bir gereği olduğu bildirilmiştir.

3- “Filistine Destek İçin Küresel İnsani Duyuru” Belgesi: Belgede Filistin meselesindeki insani, medeni ve ahlaki ortak değerler göz önüne alınarak yeryüzündeki bütün halklar Filistin davasına arka çıkmaya ve destek olmaya çağrılmıştır.

Etiketler : #Filistin   #Konferansı'ndan   #boykot   #kampanyası   #kararı    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN