Eğitim İlke-Sen: Asgari ücret, aileyi olumsuz etkiliyor‏

Eğitim İlke-Sen, açlık ve yoksulluk sınırının altında belirlenecek bir asgari ücretin; sosyal hayatı, aile bütünlüğünü olumsuz etkilendiğini belirtti.

07-12-2012


Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2013 yılının asgari ücretini belirlemek üzere çalışmalarını sürdürürken, konuyla ilgili olarak Eğitim İlke-Sen (İlkeli Eğitim ve Bilim Çalışanları Dayanışma Sendikası) bir basın açıklaması yaptı. 

Açıklamada "Asgari ücretin açlık sınırının altında, insanın zorunlu ihtiyaçlarını karşılayabildiği yoksulluk sınırının üçte bir oranında belirlenmesi, işçilerin ve ailelerinin insanca yaşama hakkını ve koşullarını ihlal ettiği gibi, tüm sosyal hayatı ve eğitim sistemini de olumsuz yönde etkiliyor. Bu sebeple asgari ücret sorununun sadece işçi sendikalarını ilgilendiğini düşünmüyoruz. Bir eğitim-bilim sendikası olarak herkesin hakkını savunmanın, velilerimizin ve öğrencilerimizin yaşam koşullarını da gözetmekten geçtiğini savunuyoruz." denildi.

Eğitim İlke-Sen tarafından yapılan açıklama “Asgari Ücret Tespit Komisyonu, önümüzdeki yıl için belirleyeceği ücret ile taşıdığı sorumluluğun farkında olmalıdır ve buna göre kapitalizmin değil toplumun yararını düşünen bir ücret tespit ederek çözüme dönük olumlu bir ilk adım atmalıdır.” çağrısıyla son buldu. 

Etiketler : #Eğitim   #İlkeSen:   #Asgari   #ücret   #   #aileyi   #olumsuz   #etkiliyor‏   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN