Domuz eti ithalatında büyük vergi indirimi

İthalat Rejimi Kararı'nda yapılan değişiklikle 12 "İslam ülkesinden" yapılacak 733 ürünün gümrük vergisi düşürüldü. En büyük vergi indirimi domuz etinde yapıldı.

28-06-2022


Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararı ile İthalat Rejimi Kararı'nda değişiklik yapıldı. 12 "İslam ülkesinden" yapılacak, ağırlığını tarımsal ürünlerin oluşturduğu 733 ürünün gümrük vergisi düşürüldü.
 
Gümrük vergisindeki indirim oranı 0,3 puan ile 23,1 puan arasında değişirken, en büyük indirim domuz eti grubunda oldu. Domuz eti ürün grubunun 12 ülkeden ithalatında alınan vergi yüzde 121,5’ten yüzde 98,4’e indirildi.
 
Dünya gazetesinden Hüseyin Gökçe'nin haberine göre, gümrük vergisi indirilen ürünler arasında; peynir, yumurta, çiçek, kahve, nişasta, bitkisel yağlar gibi ürünler de yer alıyor. Bu ülke grupları için ayrıca demir ve yassı mamullerin bazılarında da gümrük vergisi indirildi.
 
Gümrük verisi indirimi uygulanacak ülkeler ise şunlar: Bahreyn Krallığı, Bangladeş Halk Cumhuriyeti, Birleşik Arap Emirlikleri, Fas Krallığı, İran, Katar, Kuveyt, Malezya, Pakistan, Suudi Arabistan, Umman ve Ürdün.

Etiketler : #Domuz   #eti   #ithalatında   #büyük   #vergi   #indirimi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN