Doğan Haber Ajansı mescid buldu!

Manisa Lisesi'ne başka bir haber için giden Doğan Haber Ajansı muhabiri, okulda mescid söylentilerini duyunca haberini unutup mescid söylentisinin peşine düştü.

21-10-2008


Manisa Lisesi'ne başka bir haber için giden Doğan Haber Ajansı muhabiri, okulda mescid söylentilerini duyunca haberini unutup mescid söylentisinin peşine düştü. Okulda mescid bulunduğunu iddia eden muhabir, sanki bir uyuşturucu baronu, ya da terör örgütü elebaşı arıyormuş havasında sorular sorup görüntü çekmeye çalıştı. Öğrencilerden istediği cevabı alabilmek için her türlü taklayı atan muhabir, ilginç yakıştırmalarıyla da dikkat çekti.

Kafasında haberi daha en başında "okulda mescid skandalı" şeklinde kurguladığından, gördüğü yerin çocukların gece gündüz kaldığı pansiyon bölümünde olduğunu unutup haberi yine "okulda mescit iddiası" diye verdi. Büyük bir suçu deşifre ediyormuş gibi de öğrencileri sorgulamaya çalıştı.

Hafiye muhabir, yakaladığı bir gencin namaz kılıp kılmadığından başladı sormaya ve ısrarla pansiyondaki odanın mescid olduğunu söyletmeye çalıştı, tıpkı bir suçluyu itirafa zorluyormuş gibi:

ORASI AYNI ZAMANDA MESCİT OLARAK MI KULLANILIYOR?

ZİYARETÇİ ODASI MI MESCİD OLARAK MI KULLANILIYOR ORASI?

Küçük bir odaya, pansiyonda kalan ve namaz kılmak isteyen öğrenciler için halı serilmişti. Bunun kimseye bir zararı yoktu. Öyle ki gündüzcü öğrencilerin böyle bir yerden haberi bile yoktu. Ancak muhabir, biraz da gizem katarak büyük bir suçlu yakalamış gibi adli suç terimleri bile kullandı:

YANİ MESCİD GÖRÜNÜMLÜ ZİYARETÇİ ODASI YANİ. ZİYARETÇİ ODASI SÜSÜ VERİLMİŞ MESCİD ÖYLE DİYİM.

Hatta muhabir, haberini süsleyebilmek adına yerde serili düz renkli, sade halılara isim bile koydu. Cami halısı:

YANİ PEK ZİYARETÇİ ODASI GİBİ GÖRÜNÜM VERMİYOR DA ORASI. YERLERDE CAMİ HALILARI, KİLİMLER FALAN.

BİLMİYORUM VALLA ORASI NASIL.

Bütün gününü ve gecesini okul kampusunde geçiren yatılı öğrencilerin, pansiyon binasında adına mescit bile denmeyen derme çatma bir odada namaz kılması DHA muhabirinin kriminal kriterlerinden geçememişti.

(Kaynak: Samanyolu Haber)

Etiketler : #Doğan   #Haber   #Ajansı   #mescid   #buldu!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN