
Çin zulmü 'ölülere' uzandı
Daha önce Müslüman mezarlarındaki dini sembolleri yasaklayan Çin rejimi, şimdi de daha fazla ceset koymak ve dönüşümlü olarak kullanmak için katlı mezarlar inşa ediyor.
19-06-2021

Çin rejimi, son 2 yıldır Doğu Türkistan’da Uygur Türkleri'nin defin işlemlerine bazı uygulamalar ve kısıtlamalar getirerek, Türk-İslam Medeniyetini yansıtan mezarların üzerindeki hilal ve yıldız simgesinin, ayet veya kişi bilgilerinin bulunmasını yasakladı.
Sosyal medyadan paylaşılan görüntülerde Doğu Türkistan'ın bir bölgesinde yeni inşa edilmiş büyük bir mezarlık yer aldı. Hepsi aynı büyüklükte inşa edilen ve Müslümanların cenaze kurallarına uygun yapılmayan mezarlıkların halka zorla dayatılacağı iddia edildi.
Turkistanpress'in haberine göre, daha önceki raporlar ve tanık ifadeleri, Çin rejimi tarafından Uygur mezarlıklarındaki İslami sembollerin, kubbe ve hilalin kaldırıldığını, cenaze namazlarının kılınmasına izin verilmediğini, mezar taşına yazılan ayet ve şahsın bilgilerinin yasadışı belirlenerek kaldırıldığını veya mezarla beraber yok edildiğini doğruluyor.
Öte yandan daha fazla ceset koymak veya mezarları dönüşümlü olarak kullanmak adına 4 katlı mezarlarında inşa edildiği biliniyor.
Doğru anlaşılan dinin Kurban'ı da doğru anlaşılır
Bayramımız mübarek olsun
BÂTILIN BİTMEYEN KONSİLLERİ
MEALLER, DİYANET VE ÇÖZÜM
PKK Meselesi Tamam, Darısı Kürt Meselesine
‘Makul olmak’ kazandırır
Elias Rodriguez: Bizler -bunun olmasına izin verenler- Filistinlilerin affını asla hak etmeyeceğiz
Akp Sürecine Mâide Sûresi 105. Ayetten Bakmak
Makaleler
Hava Durumu