Çeçenistan'da şiddetli çatışma

Kafkasya Emirliği kaynaklarının verilerine göre, 13 Şubat Pazartesi yerel saat ile 18.40 civarı Kadırov'a bağlı "Vedeno içişleri bakanlığı bölge polis departmanı" çetesinin bir grubu, Mücahidler tarafından pusuya düşürüldü. Çıkan çatışmada çok sayıda Kadirov yanlısı polis öldürüldü ve yaralandı.

15-02-2012


Gecenin ilerleyen saatlerinde, 5 Kadirov yanlısı polisin öldürüldüğü ve en az 6 tanesinin yaralandığı Kafkasya Emirliği kaynakları tarafından duyuruldu.

Rus ilgalcilerin medya kaynakları ise Mücahidlerin 8 kişiden oluşan Dağıstan Mücahidleri gurubu olduğunu,çatışmanın Dağıstan-Çeçenya sınırı Nojay-Yurt bölgesinde meydana geldiğini ve 3 Kadırov mürted polisinin öldürüldüğünü ve 6 tanesinin yaralandığını duyurdular.

İşgal medya kaynakları ayrıca arazi şartlarının elverişsiz olduğu ve gece olması sebebi ile Kadırov çetesinin mukavemet gösteremediğinden yakındılar. Onlara göre, Kadırov'a bağlı "Vedeno içişleri bakanlığı bölge polis departmanı" çetesi müfrezesi Mücahidlerin pususundan kurtarıldı.

Bölgeden gelen haberlere göre, Kadirov'un polisleri ile Mücahidler arasında savaş sabah saatlerinde tekrar başladı ve Dağıstan-Çeçenya sınırı Nojay-Yurt bölgesi Sim-Sir köyü yakınlarında halen devam ediyor. Son verilere göre 2 Kadırovcu mürted polis daha yaralandı ve Mücahidlerde herhangi bir kayıp yok. Kukla Kadirov yönetimi hala kötü arazi şartlarından ve elverişsiz havadan yakınıyor.

Kaynaklarının son verilerine göre, bölgede dün gece haberlerinde söyledikleri gibi 8 değil, 30-40 civarından Mücahid bulunuyor ve savaş devam ediyor.

(Kaynak: Kavkaz Center)

Etiketler : #Çeçenistan'da   #şiddetli   #çatışma   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN