Bunu ancak mütareke ordusu yapardı

Adana Seyhan'da Tebepağ İmam-Hatip Lisesi'nde 10'uncu sınıflara "milli güvenlik" dersi veren 6. Kolordu Komutanlığı'nda görevli Albay Rahmi Özay'ın, kışla gezisine götürdüğü kız öğrencilerin başlarını açtırdığı öğrenildi.

05-05-2010


Adana Seyhan'da Tepebağ İmam-Hatip Lisesi’nde milli güvenlik derslerine giren Albay Rahmi Özay, tamamı kızlardan oluşan lise öğrencilerini iki minübüse doldurup Kolordu’ya götürdü. Öğrencilere kışlaya girmeden başları açtırılırken, öğrenci velileri uygulamaya tepki gösterdi.

80 ÖĞRENCİ GÖTÜRÜLMEK İSTENDİ, 30'U GİTTİ

İmam-Hatip Lisesi'nde görevli Özay'ın, aldığı resmi izinlerle dün sabah saatlerinde bütün 10'uncu sınıf öğrencilerini

6. Kolordu Komutanlığı'na götürmek istediği, neredeyse hepsi başörtülü olan lise öğrencilerin de bu duruma itiraz ettiği öğrenildi. 10'ncu sınıfta okuyan yaklaşık 80 öğrenciden çoğunluğunun gitmek istemediği geziye ısrar ve baskı sonucunda 30 öğrencinin iki minibüsle götürüldüğü, gezinin yaklaşık bir saat sürdüğü öğrenildi.

OKULDA GÖREVLİ 3 ÖĞRETMEN DE GEZİYE KATILMIŞ

Kışla gezisine giden öğrencilerin, kışlaya girmeden kapıda başını açtıkları, kışlayı başı açık bir şekilde gezdikleri, kışladan çıktıktan sonra tekrar başlarını örterek okula geri döndükleri öğrenildi. Öte yandan, Albay Rahmi Özay'ın haricinde okulda görev yapan 3 branş öğretmeninin de geziye katıldığı belirlendi. Gezinin amacının ise dün yapılması planlanan 'milli güvenlik dersi kurtarma yazılısı'nın önüne geçmek olduğu iddia edildi.

“KIŞLA, BAŞÖRTÜLÜLERİ ALMIYORSA, KIZIMIN ORADA NE İŞİ VAR?”

İki kızı İmam-Hatip Lisesi'nde 10'uncu sınıfta okuyan ve Seyhan'da kırtasiye işiyle uğraşan Mustafa Çirikçi, kızlarının ve bütün öğrencilerin baskıyla kışlaya götürülmek istendiğini söyledi. Çirikçi, “İki kızım olayın yaşandığı lisede okuyor. Sabah saatlerinde beni arayıp, 'Baba bizi kışlaya götürmek istiyorlar, ama biz gitmek istemiyoruz' dediler. Bunun üzerine ben de okuldaki yetkilileri arayarak bilgi almak istedim. Yetkililer olayın her sene yapıldığını ve müfredata uygun olduğunu söylediler ama ben kızlarımın gitmesini istemedim. Başları örtülü olan kızlarımın kışlaya giderek başlarını açıp gezmelerinin bir anlamı da yok, faydası da…” şeklinde konuştu.

(İslam ve Hayat / Vakit)

Etiketler : #Bunu   #ancak   #mütareke   #ordusu   #yapardı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN