
Bu haber dileriz doğrudur: Şii kanı dökmek haram
Şam Times Haber Ajansı el-Kaide Örgütü Lideri Eymen Zevahiri’den şu fetvayı nakletti: Şia kanı dökmek haramdır.
22-11-2013

Şam Times Haber Ajansı el-Kaide Örgütü Lideri Eymen Zevahiri’den şu fetvayı nakletti: Şia kanı dökmek haramdır!
Şam Times Perşembe günü Lübnan’ın Aynulhelva kampındaki el-Kaide komutanlarından olan Kasım Kasım’dan bu konuyu nakletti. Bu rivayete göre Zevahiri yayınladığı yeni fetvasında şöyle demiş: İslam beldelerinde yaşayan Hıristiyanlar, Sihler ve Hindulara dahi saldırmak caiz değilken Şia kardeşlerimizin kanının akıtılması nasıl caiz olabilir ki!
Kasım şöyle konuştu: Eymen Zevahiri’nin fetvasına göre vatandaşlara saldırmak haramdır ve biz bundan sonra bunu yapmayacağız.
Bu el-Kaide komutanı sözlerine şöyle devam etti: Lübnan’daki İran konsolosluğuna intihar saldırısı Abdullah İzam taburu tarafından düzenlenmiştir. Zaten Şeyh Siracuddin Zureykat da bunu teyit etti. Fakat Suriye krizinden sonra Abdullah İzam taburundan bu kampta hiçbir unsur kalmamıştır.
Kasım şöyle konuştu: Abdullah İzam taburu sorumlusu Macid el Macid iki yıl önce kampı terk etti ve savaşmak için Suriye’ye gitti.
(Shafaqna)
Hamas, Batı Şeria’da yeni 19 yahudi yerleşimine tepki gösterdi
Garantörlük safsatası
Gazze, samimi olanlarla sahtekar olanları birbirinden ayrıştırdı (HABER-VİDEO)
BMGK KARARI: KUZUYU KURDA TESLİM ETMEK
Ruth James: Filistinlilerin masada olmadığı bir Gazze ateşkesi ihanettir
Malatya'dan Yükselen Çağrı: Kürecik NATO Radarı Kapatılsın
Gazze’ye yönelik medya karartması sürüyor
Siyonazi işgal ordusunun Suriye’deki işgali genişliyor
Makaleler
Hava Durumu































































