BİR GÜZEL MÜMİNİN ARDINDAN

Osman YILDIZ

03-09-2023 22:21


Güzel bir adamı yazmak istedim. Şahin Sertkaya abi duruşuyla, tavrıyla gerçekten iz bıraktı.

Tanıyan tüm müminlerin sevgisdini kazanmış bir muvahhid olan Şahin abi, İLKAV toplantılarında Müslümanların meseleleri, İslami mücadelede sorumluluklarımız istişare edilirken zaman zaman "Bir şey söyleyebilir miyim" diye söz alır ve söze başlarken Allah'ın ayetlerini hatırlatarak fikrini beyan ederdi.

Hep çizgisini korudu, davaya fedakarlık noktasında zindanlarda kaldı. Kendisiyle yapmış olduğum bir radyo programında 28 Şubat'ı konuşurken görmüş olduğu işkenceleri anlatmıştı. Çok sıkıntı çekmişti, fakat hiç taviz vermemişti.

Küfre karşı soyismi gibi kaya gibi, taş gibi sertti. Bir keresinde sohbetimizde birileri cezaevinde sisteme karşı başkaldırı yaparken, talepleri laik seküler çizgide olmuş. "Bu talep İslami değil, dolayısıyla bizim bu talepte yer almamız doğru olmaz" diye yaptığı net itirazını dile getirmişti.

Sohbet eder, İslami anlamda güzellikleri savunurdu. Sık sık yürekten sarıldığını hissederdim bana. İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı yönetim kurulunda hep şunu söylerdi: "Sizleri çok seviyorum."

Birkaç yıl önce hastalanmıştı, zaman zaman ziyaret eder, zaman zaman da telefonla arardım kendisini. Hastalığı sebebiyle ağrıları olup olmadığını sorduğumda "Şu an öylesine ağrım var ki, ağrıdan dayanamıyor, duramıyorum" demişti. Fakat o haldeyken bile Allah'a teslimiyetini gerçekten çok bilinçli olarak yerine getiriyordu ve hamd ediyordu Rabbine.

Güzel adamdı Şahin abi, asla tevhidi çizgiden taviz vermemişti. Şahin abi çayın demine su katmazdı, herhalde tevhide bir şeyin katılmasına karşı olduğu gibi çayına da istemezdi.

Seni özleyeceğim Şahin abi, tevhidi duruşunu, sohbetini özleyeceğim. Güzel adamlar gitti, artık mücadelede saflarımız boş kalıyor maalesef.

Şahin abim cennette birlikte buluşmak duasıyla, Rabbim seni Firdevs cennetine koysun, günahlarını affetsin, çektiğin sıkıntıları senin için kefaret kılsın, mekanın cennet olsun benim güzel abim.

"Mü'minlerden öyle adamlar vardır ki, Allah ile yaptıkları ahide sadakat gösterdiler; böylece onlardan kimi adağını gerçekleştirdi, kimi de beklemektedir. Onlar hiç bir değiştirme ile sözlerini değiştirmediler." (Ahzab, 23)

 

YORUMLAR
  • Ali Açıker    22-09-2023 22:17

    Allah razı olsun Osman Abi Rahmeti Rahman'a Kavuşan kardeşlerime Allah Rahmet eylesin Hayatta olanlara Hayırlı Ömürler versin inşallah

  • Yahya   04-09-2023 19:07

    Şahin sertkaya Vefat etti O benim dünyanın en güzel dedemdi Ben onun torunuyum sürekli beni parklarda oynatıldı ama çok ağır bir şekilde hasta oldu Onun için sürekli uğraştık bir şeyler yaptık elimizden geldiğince Allah'a Teslim Olduk ve Elimizden Geleni yaptık 62 yaş 18 Ağustos'ta vefat etti bu yazıyı yazana çok teşekkür ediyorum Cevat'ın oğlu Yahya nidal.

Diğer Yazıları

Makaleler

Hava Durumu


VAN