Anmak var, anmak var!

Bugün bir ölüyü anma günü imiş, bu çerçevede başta Roma tapınakları esas alınarak kabir adı altında bir resmi tapınak olarak inşa edilen mekan olmak üzere, şehirlerin meydanlarındaki devasa heykeller önünde ta'zim ve bağlılık ritüelleri gerçekleştirilecek, kıyama durulup, çelenk sunma adı altında rükularda bulunulacak.

19-05-2021


Bugün bir ölüyü anma günü imiş, bu çerçevede başta Roma tapınakları esas alınarak kabir adı altında bir resmi tapınak olarak inşa edilen mekan olmak üzere, şehirlerin meydanlarındaki devasa heykeller önünde ta'zim ve bağlılık ritüelleri gerçekleştirilecek, kıyama durulup, çelenk sunma adı altında rükularda bulunulacak.
 
Tabii ki herkes dininin gereğini yapıyor, yapacak. İmtihan dünyası neticede.
 
Biz mü'minler elhamdulillah Rabbimizden başka hiçbir kimse için kıyamda durmaz, rükû etmeyiz, ta'zim ve yüceltme ritüelleri yapmayız.
 
Ha, ilgili ölü zatı anıyor muyuz? Tabii ki. Zira o ölü olsa da, yaşadığımız coğrafyada halen onun egemen kıldığı ilhad ve irtidat düzeni geçerli.
 
Dolayısıyla biz de onu anıyoruz, fakat Rabbimiz Kitab-ı Keriminde tağutları, fâcirleri nasıl anıyorsa öyle anıyoruz.
 
(Şükrü Hüseyinoğlu / İslam ve Hayat)

Etiketler : #Anmak   #var   #   #anmak   #var!   
YORUMLAR
  • Ferhat Karasari   23-05-2021 00:32

    Degeli kardesim selam olsun aihhat olsun afiyet olsun.. Dikkat ediyormusunuz nasil egik bir kabir insa etmisler. buraya gelen tapicilari nasilda egdiriyor bellerini büktürüyorlar.. gerci secde eden putperestleride görmedik degil.ilkel ve cag disligi aydinlik vs diye tarif eden karanlikliklari yarin Rabbim yogun bakimda egri agaclari dogrultur gibi dogrultacaktir.. imanimiz tam.. insan bu putculara üzülmeden edemiyor keske hakikatler ahirete birekilmasada burada Allaha ve Resulüne Tabii ve teslim olunulsa. Aci olan su ki hakikati anlatamiyoruz ve hep ahirete biraknayi tecih ediyor bilincsiz insanimiz.. Rabbim toplumumuzu islah etsin insaAllah.. Selam olsun dua olsun degerli kardesim...

  • Fatima Zehra Kip   22-05-2021 23:58

    Sükrü bey kardesim.. Tapicilar bulundukca tapinak yaptiranlarda bulunacakdir.. Suna benziyor El öpenler bulundukca öptürenlerde bulunacaktir..Bu tapnak bizim kültütümüzde olmayan bir yapi Azina ve Washingtonda var benzerleri. Insan süphe edemiyor burada yatan kim ve nereli..ilkel malum bir kanun yüzünden özgürce konusamiyor özgürce tartisamiyoruz..Tartistismaya bile müsade ettirmiyorlar.. Aci olan bizden (!) olan birilerinin bu putperestlere uymasi uymyada devam etmeleri... Birilride " Birakmayin putlarinizi" diyorlar Hz Nuh (as) a karsi gelenlerin ele baslari kendi kullarina...Evet bizde aniyoruz Yalanlarla üzeri kapatilmis yalanlara mahkum edilmis bir tolun olarak.. Nice cücelerin ulu, nice ulularin cüce edildigi bir toplumda yasiyoruz.. bizde aniyoruz kan ve gözyasina dar agaclarina mahkum ettikleri zulumlerini dayatmalarini ve zorbaliklarini. Birileri birilerini Netenyahuya benzetiyorlardi ya 23 ve 50 arasinda yönetenenleride benzetebiliyorlarmi? diye soramadan edemiyoruz.. Tapanlara sözümüz yok sözümüz taptiranlara taptirmaya zorlayan ve onlara yardim edenleredir.. " Nasilda savruluyorlar?" gözlerimizin önünde,,, Veyle kadaryollari var.. Tarafini ve yönünü kaybedenlerle birlikde...yollari acik olsun. Hidayete talip olmak gönüllü olarak istiyorlarsa bu kisilerede Rabbim hidayet nasip etsin diyelim.. Bir sey varki Allahin kapisini calmayanlara hidayet verilmiyor. yani nasip olmuyor... Rabbim icinde bulundugumuz musibet ve belalardan ümmeti korusun ve hasta olan kardeslerizede Safii ismi serifiyke sifa versin, bin Selam olsun hakikate ve hakikatin kaynagina teslim olanlara

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN