AKP sözcüsünün laikliğe bağlılık beyanı ve "aktif destekçi" çevrelerin tutumu

İktidar partisinin sözcüsü, Âlemlerin Rabbi'nin biz kulları için bildirdiği hayat menbaı ölçülerine tâbi olmak yerine, müstekbirlikle O'na sınır çizmeye, hayatın hangi alanında söz sahibi olup, hangi alanında olmayacağını belirlemeye kalkışma tuğyanı demek olan laikliğe bağlılıklarını son derece net kelimelerle ifade etti. Lakin "iktidarın doğrularını destekleme, yanlışlarını eleştirme" cephesinin yayın organlarında bu hiçbir şekilde gündem olmadı, görmezden gelindi.

09-10-2021


AKP süreciyle birlikte, pergelin herhalükarda sabit kalması gereken ucunu yerinden oynatıp, düne kadar kararlılıkla altını çizdikleri "cahili düzenden akidevi ayrışma" Kur'ani ilkesini unutarak cahili düzenin sağ kanadına aktif destekçi konumuna düşen kimi çevrelerin şöyle bir argümanı var: 
 
"Biz körükörüne destek vermiyor, doğrularını destekleyip, yanlışlarını eleştiriyoruz."
 
Biz ise başta "Türkiyeli Müslümanlar ve İstikamet Krizi" kitabımızda olmak üzere defaatle bu konuda onlara nasihatimizi şu şekilde yaptık:
 
Bir iktidarın doğrusunun desteklenip yanlışının eleştirilmesi tutumu, İslami bir düzendeki tutumumuzdur. Bâtıl düzenlerde ise, öncelikle akidevi teberri ve mutlak ilkesel ayrışma gereklidir.
 
Bu nasihatimiz maalesef muhataplarda makes bulmadığı gibi, kendi ürettikleri "sistem-içi destek ve eleştiri" tutumunda da tutarlı davranmadıkları görülüyor. Tıpkı, Rabbimizin Hadid 27. ayette Hıristiyanlarla ilgili "Ruhbanlığı kendileri ürettiler, fakat ona dahi gereğince uymadılar" mealindeki beyanında olduğu gibi.
 
Mesela geçtiğimiz hafta, söz konusu çevrelerin aktif destekçisi olduğu iktidar partisinin sözcüsü, Âlemlerin Rabbi'nin biz kulları için bildirdiği hayat menbaı ölçülerine tâbi olmak yerine, müstekbirlikle O'na sınır çizmeye, hayatın hangi alanında söz sahibi olup, hangi alanında olmayacağını belirlemeye kalkışma tuğyanı demek olan laikliğe bağlılıklarını son derece net kelimelerle ifade etti.
 
Lakin "iktidarın doğrularını destekleme, yanlışlarını eleştirme" cephesinin yayın organlarında bu hiçbir şekilde gündem olmadı, görmezden gelindi.  Çok iyi hatırlıyorum, CB Erdoğan'ın 2011 yılında Mısır'da İhvan'a laiklik tavsiyesini de görmezden gelmişti bu çevreler.
 
(Şükrü Hüseyinoğlu / İslam ve Hayat)

Etiketler : #AKP   #sözcüsünün   #laikliğe   #bağlılık   #beyanı   #ve   #aktif   #destekçi   #   #çevrelerin   #tutumu   
YORUMLAR
  • Orhan Sezer   15-10-2021 20:30

    Allah ecrini versin kardeşim. Yiğitçe yürüyüşünden

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN