Abdulcelil Candan, Hakka yürüdü

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun... Kur'an üzerine çalışmalarıyla tanınan Van 100. Yıl Üniversitesinde öğretim üyesi olan Yrd.Doç.Dr. Abdülcelil Candan, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

08-10-2012


Kur'an üzerine çalışmalarıyla tanınan Van 100. Yıl Üniversitesinde öğretim üyesi olan Yrd.Doç.Dr. Abdülcelil Candan, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Rabb'imizden, kendisine rahmet ve mağrifet, ailesi ve yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ederiz.

Abdulcelil Candan, 1959 yılında Mardin Midya'ta doğdu. İlkokulu Batman’da, Liseyi Mardin İmam-Hatip Lisesinde bitirdi. Aynı zamanda yörenin hocalarından Arapça-belâgat dersleri aldı. 1983 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Değişik ilçelerde vaizlik ve müftülük yaptıktan sonra 1993 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne girdi. Basılı kitap, makale, çeviri, gazete yazıları ve radyo programları vardır.

Evli ve beş çocuk babası olan Abdulcelil Candan Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Meslek Yüksek Okulu’nda Tefsir Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak görev yapmaktaydı.

Yayınlanmış Eserleri: İslâm Tarihinde Mezhep Çatışmaları ve Taklit, Kur’ân Tefsirinde Sapma ve Nedenleri, Kur’ân Okurken Zihne Takılan Âyetler, Kur’ân’da Hak-Batıl Mücadelesi, Kur’ân’ı Nasıl Anlamalı?, Müslüman ve Mezhep, Ömür Boyu Dâvet, Ulemanın Gücü, Dinde Aşırılık ve İtidal.

Etiketler : #Abdulcelil   #Candan   #   #Hakka   #yürüdü   
YORUMLAR
  • mehmet maksut   09-10-2012 09:55

    Hakkın rahmetine kavuşan alim ve davetçi Abdulcelil Candan hocamıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine sabrı cemil diliyoruz. Rabbim rahmetiyle karşılasın...

  • Sedat DEMİR   09-10-2012 09:32

    Allah rahmet etsin hayırlı işlerinde ecrini artırsın.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN