
Salah: Kudüs tehlikede, Müslümanlar harekete geçmeli
İşgal altındaki topraklarda faaliyet gösteren İslami Hareket lideri Şeyh Raid Salah, Kudüs'ün içinde bulunduğu tehlikeye karşı dünya Müslümanlarını harekete geçmeye çağırdı.
17-08-2009

İşgal altındaki topraklarda faaliyet gösteren İslami Hareket lideri Şeyh Raid Salah, Kudüs'ün içinde bulunduğu tehlikeye karşı dünya Müslümanlarını harekete geçmeye çağırdı.
Salah, İslam dünyasının Kudüs'te meydana gelenler karşısındaki sessizliğini eleştirdi.
Filistin muhabirimiz Ahmed Yusuf'un bildirdiğine göre Şeyh Salah dün akşam Kudüs'te yaptığı konuşmada "Siyonist işgal yönetimi, soykırım siyasetini tedrici olarak Kudüs'ün tüm mahalleleri üzerinde uygulamakta başarılı oldu. İslam ve Arap dünyasının sessiz kalması ve görmezlikten gelmeye devam etmesi halinde Kudüs'ümüzün elden gitmesi söz konusudur" dedi.
Şeyh Salah konuşmasında "Halkların ve hükümetlerin, Kudüs'ün içinde bulunduğu Yahudileştirme tehlikesinden kurtulabilmesi için acilen harekete geçmesi gerekmektedir" dedi.
Şeyh Salah, Mescid-i Aksa'nın savunulması için dünya müslümanlarından öncelikle Kudüs'teki Filistinlilere destek vermelerini sonra da Gazze ve Batı Şeria'ya destek olmalarını istedi.
Şeyh Salah "İlkelerimizden taviz vermeksizin Yahudileştirme projesine karşı mücadele etmemiz gerekmektedir. Siyonist işgal yönetimi bugün dünyayı aldatmakta ve Kudüs'ün işgal altında olmadığını iddia etmektedir. Fakat Kudüs işgal altındadır. Kudüs'ün içinde bulunduğu tehlike de işgal sona ermedikçe bitmeyecektir" dedi.
Mescid-i Aksa hatiplerinden Şeyh İkrime Sabri ise müslümanlar Ramazan ayını fırsat bilerek, Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün kurtarılması için güçlerini birleştirmelerini istedi.
Diğer yandan Filistin başkadısı Teysir Temimi de bugün yaptığı yazılı açıklamasında, fanatik Yahudilerin eylemlerine engel olunabilmesi için Kudüslülerden Ramazan ayı sürecince Mescid-i Aksa'dan ayrılmamalarını istedi.
(Kaynak: İsra Haber)
Bir Erdal Bayraktar geçti bu dünyadan
Siyonazi vahşeti Gazze'de 65 bin 208 can aldı
Ersin Çelik, Sumud Filosu'ndaki son gelişmeleri aktardı: İnsanlık yelken açtı
Büyük Gazze İstişare Toplantısı Sonuç Değerlendirmesi yayınlandı
Malatya'da NATO üsleri kapatılsın çağrısı
"İslam İşbirliği Teşkilatı" demek doğru mu?
Küresel Sumud Filosu: Sivil, vicdani ve küresel bir yapılanma
RASULULLAH'IN DOĞUMU NE ZAMAN?
Makaleler
Hava Durumu