
Kozmetik bedelinin yüzde 1'i tüm dünyaya su ulaştırabilir
UNİCEF yöneticisi Ted Chaiban tüm dünyanın temiz suya ulaşılabilmesi için 2.1 milyar dolara ihtiyacın olduğunu söyledi. Bu rakam, 200 milyar dolarlık dünya kozmetik sektörünün yüzde 1'ine tekabül ediyor.
16-03-2016

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Acil Durum Programları Yöneticisi Ted Chaiban, tüm dünyada temiz suya ulaşabilmek için 2.1 milyar dolara ihtiyaç olduğunu söyledi.
Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da düzenlenen 4. Uluslararası Su ve Sağlık Bakanları Konferansı'nda konuşan Ted Chaiban, sürdürebilir kalkınma ve hijyen konusunda karşılaşılan en büyük zorluğun "finansman bulma" olduğuna dikkati çekti. Chaiban, finansman konusundaki açığın kapatılması için her yıl 2,1 milyar dolarlık desteğe ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.
Geçtiğimiz yıl dünya kozmetik pazarı 200 milyar dolar olarak tespit edilmişti. Dünyada temiz suya ulaşabilmek için bu rakamın sadece yüzde birine ihtiyaç olduğu bildiriliyor.
Addis Ababa'da 40 sağlık ve su bakanı, uluslararası finansman kuruluşları, UNICEF, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen konferans daha önce ABD'de düzenlenmişti.
Dünya Bülteni
ALİ KAÇAR'IN YENİ KİTABI 'SURİYE KÜRTLERİ' ÜZERİNE
BÖLGEDE YENİ EKSEN OLUŞURKEN...
Prof. Dr. Mehmet Akif Koç, Cumartesi günü İktibas’ta
SARHOŞ DÜZENİN SON KURBANLARI AYNI AİLEDEN ÜÇ KİŞİ
İnsanlığın ortak değeri olan vicdan
İktibas Dergisi’nin Mayıs sayısı çıktı
Travma Düzeni: İnsanın, Ailenin ve Toplumun Dönüşümü (HABER-VİDEO)
Afetler, İlahi İradeden Bağımsız Telakkiler ve İhmaller
Makaleler
Hava Durumu