
ABD, İHA saldırılarında sadece Pakistan'da 5 bin sivili katletti
ABD'nin Pakistan'da Bush döneminde başlattığı saldırılarda şu ana kadar 5 bin sivil katledildi.
28-04-2015

ABD’nin çeşitli ülkelerde insansız hava araçları (İHA) ile düzenlediği saldırılarda sadece Pakistan’da şu ana kadar 5 binden fazla sivilin katledildiği bildiriliyor.
İtalyan gazetesi Corriere Della Sera’ya göre ABD’nin Pakistan’ın kuzey bölgelerine yaptığı saldırılarda en az 5 bin sivil öldü.
ABD’nin Pakistan’ın kuzeyindeki bölgelere düzenlediği hava saldırıları ilk olarak oğul George W. Bush döneminde başlamıştı. Saldırılarda Hellfire roketleri kullanıldı.
Barack Obama’nın Beyaz Saray’a gelişiyle birlikte saldırıların sayısı sadece Pakistan’da değil Afganistan'dan Irak’a, Yemen'e ve Somali'ye kadar önemli ölçüde arttı. Saldırılarda sadece silahlı gruplar değil, siviller de öldürüldü.
ABD’nin İHA’larla düzenlediği bu operasyonlar başlangıçta Nevada çölünde bulunan ABD Hava Kuvvetleri Creech adındaki merkezinden yönetildi.
Adı açıklanmayan bir ABD senatörüne göre, İHA’larla yapılan saldırılarda 5000 sivil öldü. Ölenler arasında Al Kaide’nin elinde rehine olarak bulunan Giovanni Lo Porto ve Warren Weinstein gibi batılılar da var.
Amerika istihbarat örgütü CIA birkaç yıl önce İHA’larla saldırıların ters etki vereceği konusunda uyarılarda bulunmuştu. Bu saldırılar yerel halkın öfkesine neden oluyor.
(Dünya Bülteni)
Garantörlük safsatası
Gazze, samimi olanlarla sahtekar olanları birbirinden ayrıştırdı (HABER-VİDEO)
BMGK KARARI: KUZUYU KURDA TESLİM ETMEK
Ruth James: Filistinlilerin masada olmadığı bir Gazze ateşkesi ihanettir
Malatya'dan Yükselen Çağrı: Kürecik NATO Radarı Kapatılsın
Gazze’ye yönelik medya karartması sürüyor
Siyonazi işgal ordusunun Suriye’deki işgali genişliyor
Modern Mitleri Yıkan, Putları Kıran, Ümmeti Uyandıran Mübarek Cihad: Aksa Tufanı
Makaleler
Hava Durumu





























































