
Mescidi Aksa’daki çatlaklar tehlikeli boyutlara ulaştı
Mescidi Aksa’nın bir parçası olan Mervani mescidinin duvar, kolon ve kirişlerinde önemli derecede çatlaklar meydana geldiğini açıklayan Aksa Vakıflar ve Tarihi Eserler Müessesesi, İslam dünyasına da acilen harekete geçilmesi çağrısında bulunuldu.
18-02-2010

Aksa Vakıflar ve Tarihi Eserler Müessesesi, Mescidi Aksa’nın bir parçası olan Mervani mescidinin duvar, kolon ve kirişlerinde önemli derecede çatlaklar meydana geldiğini açıkladı. Uzunluğu yer yer 3 metreyi bulan bu çatlaklar, Mervani mescidinin 20 farklı noktasında bulunuyor. Aksa Vakıflar ve Tarihi Eserler Müessesesi, “Bu çatlaklar, son derece tehlikeli boyutlara ulaştı” dedi.
Mesciddeki çatlakların fotoğraflarını yayınlayan Müessese, Mervani mescidindeki çatlaklarda Emevi Sarayı bölgesindeki kazı çalışmalarının etkisi olduğunu bildirdi. Müessese, İsrail hükümetinin Mervani mescidinin içerisinde ya da dışarısında her türlü restorasyona da müsaade etmediğini, bundan ötürü çatlakların günden güne büyüdüğü belirtti.
Mervani başta olmak üzere Mescidi Aksa’da meydana gelebilecek her türlü istisnai olaydan İsrail’in sorumlu olacağını açıklayan Müessese, İslâm dünyasına da acilen harekete geçilmesi çağrısında bulunuldu.
Müessese, “İşgalciler, Mescidi Aksa’nın tamamını hedef almaktadır. Fakat bugünlerde özellikle de Mervani mescidinde odaklanmışlardır. Burayı, sinagoga çevirmek istiyorlar. Mescidi Aksa’yı kurtarmak için tüm Müslüman ve Araplar, harekete geçmelidir" dedi.
(Kaynak: Timeturk)
Malatya'da NATO üsleri kapatılsın çağrısı
"İslam İşbirliği Teşkilatı" demek doğru mu?
Küresel Sumud Filosu: Sivil, vicdani ve küresel bir yapılanma
RASULULLAH'IN DOĞUMU NE ZAMAN?
Gazze nüfusunun yüzde 10’u şehid ya da yaralı
Gazze'de insani yardıma ulaşmaya çalışan 1900 sivil katledildi
Ankara'da yüz bin kişi Gazze'ye insani koridor için TBMM'ye yürüdü
ABD Ankara Büyükelçiliği önünde Enes Cemal eş-Şerif ve beş arkadaşı için basın açıklaması
Makaleler
Hava Durumu