
Moro'da Filipinler saldırısı: 150 Müslüman katledildi
Filipinler'in güneyinde yıllardır hükümet güçlerinin silahlı saldırılarına direnmeye çalışan Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MILF) son bir haftada 150 kayıp verdi.
24-08-2008

Filipinler'in güneyinde yıllardır hükümet güçlerinin silahlı saldırılarına direnmeye çalışan Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MILF) son bir haftada 150 kayıp verdi.
Filipinler Hükümetin özerklik anlaşmasını tek taraflı iptal etmesinin ardından Filipinler ordusunun ağır silahlarla başlattığı saldırılar bütün şiddetiyle dün de sürdü. Çatışmalardan müslümanları sorumlu tutan Savunma Bakanı Gilberto Teodoro, gerillaların güneydeki kıyı kentlerine saldırılar düzenlediğini iddia etti. Bu saldırılarda 4 askerin öldüğünü, 50'ye yakın askerin yaralandığını belirten bakan 50 sivilin de can verdiğini söyledi. Askeri kaynaklar, hayatını kaybeden Moro İslami Cephesi üyelerinin sayısının ise en az 150 olduğunu belirtiyor. (Dünya Bülteni)
Gece boyunca Gazze’ye yapılan saldırılarda en az 51 maktul
Ahmed Yasin’in davası yaşıyor ve yaşayacak
"Bir Arap-Yahudi’nin Anıları"
Bir toplumu dışarıdaki değil içerideki düşman yıkar
Gazze’deki hükümetten “toplu ölüm” uyarısı: Derhal koridor açılsın çağrısı
BM: Gazze’de savaşın başından bu yana en kötü insani durum yaşanıyor
Hiba, kız kardeşinin dört çocuğuna nasıl anne oldu?
Gazze, ulusal sınırların kurbanıdır
Makaleler
Hava Durumu