
Filistin Sağlık Bakanlığı: Gazze, ambargo altındaki en kötü günlerini geçiriyor
Bakanlık, şu ana kadar 50 Filistinlinin abluka nedeniyle hayatını yitirdiğini belirterek, Gazze’den çıkışlara izin verilmemesi durumunda bu rakamın önümüzdeki günlerde daha da artacağını ifade etti.
25-12-2007

İsmail Heniyye başbakanlığındaki meşru Filistin hükümetine bağlı Sağlık Bakanlığı, Gazze’de sağlık sorunları konusunda, ablukanın uygulanmaya başlandığı Haziran ayından bu yana en kötü günlerin yaşandığını bildirdi. Bakanlık, şu ana kadar 50 Filistinlinin abluka nedeniyle hayatını yitirdiğini belirterek, Gazze’den çıkışlara izin verilmemesi durumunda bu rakamın önümüzdeki günlerde daha da artacağını ifade etti.
Bakanlık adına bugün (25 Aralık Salı) açıklama yapan sözcü, “Gazze’de şu anda 1000 kadar hasta bölge dışında tedaviye muhtaç durumda bulunuyor, önümüzdeki günlerde müdahalede bulunulmadığı taktirde bu rakam ikiye hatta üçe katlanarak dünya kamuoyunu şok edebilir.” dedi.
Gazze’de yeterli tedavi imkanlarının bulunmaması, hastaların dışarıda tedavilerine izin verilmemesi ve bütün sınır kapılarının kapalı olması nedeniyle riskli hastalıklara sahip yüzlerce hasta, ölüm tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.
Son olarak Gazze’nin Rafah kentinden 57 yaşındaki Pankreas Kanseri hastası Dellal Ahmet Avde, tedavi için dışarı çıkmasına izin verilmemesi nedeniyle hayatını kaybetmişti. Avde’nin şehit olmasıyla birlikte ambargonun uygulandığı ilk günden bu yana hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 50’ye çıktı. (Filistin Haber)
Ahmed Yasin’in davası yaşıyor ve yaşayacak
"Bir Arap-Yahudi’nin Anıları"
Bir toplumu dışarıdaki değil içerideki düşman yıkar
Gazze’deki hükümetten “toplu ölüm” uyarısı: Derhal koridor açılsın çağrısı
BM: Gazze’de savaşın başından bu yana en kötü insani durum yaşanıyor
Hiba, kız kardeşinin dört çocuğuna nasıl anne oldu?
Gazze, ulusal sınırların kurbanıdır
Filistinli gruplardan genel grev çağrısı
Makaleler
Hava Durumu