
İSLAM DÜNYASI

Gazze’deki ablukayı kırmak için tarihin en geniş katılımlı deniz misyonu olan Küresel Sumud Filosu’na İtalya’dan katılan gazeteci Ersin Çelik, dün tüm hazırlıkların tamamlandığını ve gemilerin Sicilya’dan ayrıldığını duyurdu. Günler süren eğitimlerin ve fırtına riskinin ardından Sicilya’da buluşan tekneler artık açık denizde ilerleyerek Gazze’ye doğru ilerliyor.

“Gazze İçin Birleşelim” çağrısıyla başlattığımız ve İstanbul'da geniş bir katılımla gerçekleşen Büyük Gazze İstişare Toplantısı'nın sonuç değerlendirmesi yayınlandı.

Mavi Marmara gazisi Mehmet Tunç, başta işgalci siyonist rejime istihbarat desteği sağlayan Kürecik NATO Radarı ve İncirlik üsleri olmak üzere ülkedeki tüm NATO üslerinin bir an önce kapatılması gerektiği çağrısında bulundu.

Müslümanların sorunlarını çözmek için toplanan “sorunlu” İİT teşkilatı kuruluşundan beri Müslümanların uluslararası arenada hangi sorununu çözdüğü veya çözmediği gerçekten merak konusu. İslam gibi bir dinin, Müslüman bir ümmetin adına kurulan bir örgüt kendi toplumuna bu kadar yabancılaşır mı, bu kadar ikiyüzlü davranır mı anlamak zor doğrusu. O halde bu işbirlikçi teşkilata İslam isminin kullanılması İslam dinine ihanet, Müslümanlara hakaret değil mi?

Türkiye’den herhangi bir geminin katılmadığı filo İspanya, İtalya, Yunanistan ve Tunus’tan gemilerle yola çıkıyor. Gemiler Akdeniz’de buluşup Gazze’ye doğru birlikte hareket edecek. Türkiye’den yaklaşık 100 kişilik bir delegasyon harekete katılmak için Tunus’a giderken, İtalya’dan 4 siyasetçi de filoya katılıyor.

Rasulullah'ın, üzerinde durulması, anılması gereken "doğumu", bir bebek olarak dünyaya geldiği tarih midir, yoksa vahye muhatap olarak Peygamberlikle görevlendirildiği tarih midir? Bunu da düşünmemiz gerekir.

Siyonist barbarların 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden vahşi saldırılarında Gazze Şeridi’ndeki Filistinli Müslümanların yüzde 10’u ya şehid oldu ya da yaralandı.

Mayıs ayından bu yana Gazze Şeridi'nde yardım dağıtım noktalarında katledilen sivillerin sayısı 1898'e yükseldi.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP) ve Anadolu sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla yüz bini aşkın insan Gazze için yürüdü.

Filistin'e Yürüyüş Platformu ve Now Over Organization, Gazze’de işgal saldırısında şehit edilen gazeteci Enes Cemal eş-Şerif ve beş gazeteci arkadaşını anmak için ABD Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yaptı.
Makaleler
Hava Durumu