
Suriye rejimi yine kan döktü
Baasçı silahlı güçler muhaliflere gerçek mermiler ile müdahale ediyor.
27-05-2011

Der’a’nın Deal bölgesinde düzenlenen gösterilere Baas silahlı güçleri gerçek mermiler ile müdahale etti. Reuters haber ajansına göre, mühaliflere yönelik müdahale sonrası üç kişi hayatını kaybetti. Kaynaklar şu anda bölgeden sağlıklı haber alınamadığını bildiriyorlar.
Diğer taraftan Şam'ın Katana bölgesinde ise iki kişi Suriye silahlı kuvvetlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti. Associated Press haber ajansı ise toplam ölü sayısının enaz sekiz olduğunu aktardı.
'VATANI KORUMA CUMASI' İLAN EDİLDİ
Suriye’de haftalardır devam eden gösterilerde en az bin kişi hayatını kaybederken; muhaliflere yönelik tutuklamalar ve işkenceler devam ediyor.
Suriye’de muhalefet bu cumayı ‘vatanı koruma cuması’ olarak adlandırdı. Suriye’de orduya ‘vatanı koruyanlar’ denilirken, muhalefet bu yolla Suriye ordusunu yanına çekmeyi planlıyor.
AF ÖRGÜTÜ: MUHALİFLERE BASKILAR BELGELENİYOR
El Kuds el Arabi Gazetesine göre Af Örgütü (AMNESTY), Suriye polisinin muhalifleri öldürmek maksadıyla gerçek mermiler ile ateş açtığının video görüntüleri ile belgelendiğini açıkladı.
HUMUS'TA BİNBLERCE KİŞİ MEYDANLARDA
Suriye'nin farklı bölgelerinde gösteriler devam ederken; Suriye'nin en büyük kentlerinde Humus'ta binlerce kişi meydanlara indi.
HAVRAN'DA ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ
Öte yandan kuzeydeki Rastan kasabasında toplanan yaklaşık 30 bin kişi "kahrolsun yönetim" ve "Seni (Devlet Başkanı Beşşar Esad) sevmiyoruz" diye slogan attılar.
Görgü tanıkları, Rastan'daki gösterinin şimdiye kadar burada yapılan en büyük gösteri olduğunu, kasaba yakınlarındaki köylerden binlerce insanın kasabaya yürüdüğünü söyledi.
ŞAM'DA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Suriye'nin başkenti Şam'da cuma sonrası olası gösteriler nedeniyle büyük meydanlar, camiler, sokak araları, ana caddeler ve çeşitli kamu kurumlarının etrafına çok sayıda güvenlik görevlisi yerleştirildi.
Ülkede dünden itibaren çeşitli uydu kanallarından cuma namazının ardından kitlesel gösteriler düzenlenmesi yönünde çağrılar yapıldı. Çağrılarda bugün "vatanı koruma cuması" olarak ilan edildi. Ordu mensupları başta olmak üzere güvenlik birimlerinde yer alan kişilerden mezhep temelli isyana katılmaları istendi.
Şam dışındaki diğer kentlerde de güvenlik önlemlerinin üst düzeye çıktığı belirtilirken, cuma namazından sonra Şam'daki Rükneddin semtinde küçük bir grubun yaptığı gösteriye güvenlik güçlerinin müdahale ettiği bildirildi.
Suriye'de güvenlik güçleri ülkenin doğusundaki Der El Zor vilayetinde düzenlenen iki protestoya müdahale etti.
Kent sakinleri ve eylemciler, güvenlik güçlerinin Der El Zor'daki protestolara katılanlara ateş açtığını söyledi.
GÖSTERİLER LÜBNAN SINIRINDA
Bu arada Lübnan sınırındaki Zabadani kasabasında güvenlik güçlerinin 5 göstericiyi vurarak yaraladığı kaydedilirken, büyük güvenlik önlemlerine rağmen binlerce protestocunun toplandığı orta kesimlerdeki Humus kentinde de silah seslerinin duyulduğu bildiriliyor.
RASTAN'DA 30 BİN KİŞİ
Öte yandan kuzeydeki Rastan kasabasında toplanan yaklaşık 30 bin kişi "kahrolsun yönetim" ve "Seni (Devlet Başkanı Beşşar Esad) sevmiyoruz" diye slogan attılar.
Aşağıdaki video Suriye'nin Rastan bölgesinde bugün çekildi.
Görgü tanıkları, Rastan'daki gösterinin şimdiye kadar burada yapılan en büyük gösteri olduğunu, kasaba yakınlarındaki köylerden binlerce insanın kasabaya yürüdüğünü söyledi.
(Kaynak: Dünya Bülteni)
Gazze’ye yönelik medya karartması sürüyor
Siyonazi işgal ordusunun Suriye’deki işgali genişliyor
Modern Mitleri Yıkan, Putları Kıran, Ümmeti Uyandıran Mübarek Cihad: Aksa Tufanı
Trump-Netanyahu planı: İşgali yenilemek ve kalıcı hale getirmek
Bir Erdal Bayraktar geçti bu dünyadan
Siyonazi vahşeti Gazze'de 65 bin 208 can aldı
Ersin Çelik, Sumud Filosu'ndaki son gelişmeleri aktardı: İnsanlık yelken açtı
Büyük Gazze İstişare Toplantısı Sonuç Değerlendirmesi yayınlandı
Makaleler
Hava Durumu





























































