
İSLAM DÜNYASI

İİT Dışişleri Bakanları Toplantısı önünde Filistin'e Yürüyüş Platformu'nun gerçekleştirdiği "İşbirlikçiliği Telin Eylemi"nde editörümüz Şükrü Hüseyinoğlu'nun konuşması...

ABD Başkanı Donald Trump, İran'da Fordo, Natanz ve İsfahan olmak üzere üç nükleer tesise hava saldırısı düzenlediklerini belirtti.

İngiliz/Amerikan işgal aparatı siyonazi çetesinin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 55 bin 908'e yükseldiği bildirildi.

Ekim 2023'ten bu yana Gazzeli Müslümanları barbarca katletmeye devam eden siyonazi çetesi, değişen konjonktür sayesinde Avrupa tarafından ‘soykırımcı’ olarak tanınacak. Siyonist rejimi öfkelendirecek adımın nedeni ise, işgal rejiminin Avrupa’yı dışlayıp ABD’ye yaklaşan tutumu.

Hamas, siyonazi rejiminin silahlandırdığı Yaser Ebu Şebab liderliğindeki çeteye operasyon gerçekleştirdi. Çatışmalarda 50 çete üyesi öldürüldü. İşgal ordusuna ait İHA’lar ise çeteye destek için 4 Hamas mensubunu katletti.

ABD, İsrail-Filistin iki devletli çözüm konferansına katılmaması yönünde dünya ülkelerine çağrıda bulunurken, konferans sonrası İsrail karşıtı adımlar atacak ülkelerin yaptırımlarla karşılaşabileceği uyarısında bulundu.

ABD, BMGK'daki 'daimi üye' kozunu kullanarak siyonist İsrail'in Gazze'deki katliamlarına hamilik yapmaya devam ediyor. Kaynak: ABD Gazze'de ateşkes tasarısını bir kez daha veto etti.

Suriye’nin başkenti Şam’daki uzun bir aradan sonra ABD bayrağı yeniden göndere çekildi. Suriye’den tahliye edilen ABD personeli ülkeye dönerken, göndere bayrak çekme törenine Suriye Dışişleri Bakanı ile ABD’nin Ankara Büyükelçisi katıldı.
Makaleler
Hava Durumu