
Charlie Hebdo dergisi artık alçaklık yapmayacak
Ocak ayında Fransa 'nın başkenti Paris’teki merkezine düzenlenen silahlı saldırıda 12 yazar ve çizerini kaybeden Charlie Hebdo, bundan böyle RAsulullah'a hakaret amaçlı karikatürü yayımlamama kararı aldı.
20-07-2015

Ocak ayında Fransa 'nın başkenti Paris’teki merkezine düzenlenen silahlı saldırıda 12 yazar ve çizerini kaybeden Charlie Hebdo, bundan böyle RAsulullah'a hakaret amaçlı karikatürü yayımlamama kararı aldı.
Derginin yüzde 40 hissesine sahip Yayın Direktörü Laurent Sourisseau, Alman Stern Dergisi’ne verdiği demeçte, derginin Hz. Muhammed karikatürü çizmeme prensip kararı aldığını söyledi.
“Riss” imzasıyla karikatürler de çizen Sourisseau, “İsteyenin istediğini çizebileceği prensibini savunmak için o karikatürleri çizdik. Ancak İslam eleştirisinin esiri olmak istemiyoruz. Müslümanlık’ta bulabileceğiniz hataları diğer dinlerde de bulabilirsiniz” dedi.
Bu kararda düzenlenen saldırının oluşturduğu korkunun etkili olduğu yorumları yapılıyor.
(Ajanslar)
Gazze Sağlık Bakanlığı: Yardımlar göstermelik, açlık büyüyor
Hanzala gemisine korsan siyonazi baskını
Siyonazi çetesi Gazze'de 85 Filistinliyi daha katletti
The Guardian: Gazze’ye atılan bombaları Amerikan Boeing firması üretiyor, Avrupalı şirketler de parça tedarikçisi
Ümmetleşme mi, Uluslaşma ve Aparatlaşma mı?
"İslam işbirliği" değil, emperyalizm ve siyonizmle işbirliği teşkilatı (HABER-VİDEO)
Büyük şeytan ABD savaşa dahil oldu: İran'ı gece yarısı vurdular
Siyonazi çetesi Gazze'de 48 saatte 200'den fazla kardeşimizi katletti
Makaleler
Hava Durumu