
Başkortistan'da İslami muhalefete baskı
Rusya'ya bağlı yarı özerk Başkortistan'da yönetim, İslam Milleti Hareketi başkanı Dilmuhametov'u gözaltına aldı.
02-04-2009

Rusya'ya bağlı yarı özerk Başkortistan'da yönetim, İslam Milleti Hareketi başkanı Dilmuhametov'u gözaltına aldı.
İslam Milleti Hareketi başkanı Ayrat Dilmuhametov'un istihbarat güçleri tarafından gözaltına alındığı iddia edilirken, yetkililer konu hakkında hiçbir açıklama yapmadı. Muhalif lidere konuşma yasağı getirildiği ise doğrulandı.
İddiaya göre Ayrat Dilmuhametov gazete yazılarında Putin ve Murtaza Rahimov'u eleştirmiş, Kuzey Kafkasya'da yaşanan savaşın çözümü olarak İslam devletini göstermişti. Ona yöneltilen suçlamada muhalif liderin ihtilal çağrısı yaptığı ve bölücülük düşüncesi ifade ettiği ileri sürülüyor. Dilmuhametov ise kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.
Ayrat Dilmuhametov daha önce de iki kez "anayasal düzeni değiştirmeye çalışmak" suçlamasıyla yargılanmış ve şartlı ceza almıştı.
(Kaynak: Dünya Bülteni)
"İslam işbirliği" değil, emperyalizm ve siyonizmle işbirliği teşkilatı (HABER-VİDEO)
Büyük şeytan ABD savaşa dahil oldu: İran'ı gece yarısı vurdular
Siyonazi çetesi Gazze'de 48 saatte 200'den fazla kardeşimizi katletti
Avrupa Parlamentosu, siyonazi çetesini "soykırımcı" olarak nitelemeye hazırlanıyor
Hamas’tan, siyonazi rejiminin çetesine darbe
ABD’den dünya ülkelerine: İsrail’e karşı adım atmayın
Büyük şeytan ABD Gazze'de ateşkes tasarısını bir kez daha veto etti
Şam’da ABD bayrağı göndere çekildi
Makaleler
Hava Durumu