
Yerleşimci ve işgal güçlerinden Mescid-i Aksa'ya baskın
Siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları tehlikeli boyutlara ulaştı.
04-02-2016

Yahudi yerleşimcilerden oluşan gruplar, işgal istihbaratı görevlileri, askeri giysileri ve silahlarıyla işgal askerlerinin bu sabah (3 Şubat Çarşamba) daha önce görülmemiş bir yoğunlukta Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği bildirildi.
Kudüslü aktivist Rıdvan Amr, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa'nın bu sabahtan itibaren daha önce görülmemiş yoğunlukta baskına uğradığını söyledi.
Rıdvan, bu sabah Yahudi yerleşimcilerin baskınlar için kullandığı El-Mağaribe Kapısı'nın açılmasıyla 75 yerleşimcinin ve askeri elbiseleriyle ve silahlarıyla 19 işgal askerinin Mescid-i Aksa'ya girdiğini, bir saat içinde ayrıca 31 işgal istihbaratı görevlisinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediğini bildirdi.
Görgü tanıkları, onlarca Yahudi din okulu öğrencisinin otobüslerle El-Mağaribe Kapısı yakınlarına getirildiğini ve öğrencilerin Mescid-i Aksa'ya baskına hazırlandıklarını ifade etti.
Gözlemciler, bugünkü baskınların işgal rejimiyle Ürdün arasında Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskınların sınırlandırılması konusunda yapılan anlaşmaya vurulmuş ağır bir darbe olduğunu belirtti.
Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskınların yoğunlaşması üzerine Filistinli gençler Ekim ayında Kudüs İntifadası'nı başlatmıştı.
(Filistin Haber)
Malatya'dan Yükselen Çağrı: Kürecik NATO Radarı Kapatılsın
Gazze’ye yönelik medya karartması sürüyor
Siyonazi işgal ordusunun Suriye’deki işgali genişliyor
Modern Mitleri Yıkan, Putları Kıran, Ümmeti Uyandıran Mübarek Cihad: Aksa Tufanı
Trump-Netanyahu planı: İşgali yenilemek ve kalıcı hale getirmek
Bir Erdal Bayraktar geçti bu dünyadan
Siyonazi vahşeti Gazze'de 65 bin 208 can aldı
Ersin Çelik, Sumud Filosu'ndaki son gelişmeleri aktardı: İnsanlık yelken açtı
Makaleler
Hava Durumu






























































