
Dört karede bir işgalin hikayesi New York tren istasyonlarında
New York’ta tren istasyonlarına asılan Filistin haritaları görenleri şaşırttı. Filistin topraklarının aşamalı olarak işgaline işaret eden haritalara Yahudilerden tepki geldi.
16-07-2012

New York’taki Amerikalılar, tren istasyonlarında asılmış; Siyonistlerin 1948 yılında bugüne Filistin topraklarını işgal aşamalarını gösteren afişlerle karşılaşınca şaşkınlığa uğradı.
New York Şehri’nden 50’den fazla istasyona asılan bu afişler, Siyonist varlığın 1948 felaketinden bu yana ele geçirdiği Filistin topraklarının ne kadar çok olduğunu ve Siyonist varlığın nasıl da kanser gibi yayıldığını gösteriyor.
Haritalarda başlangıçta Yahudilerin kontrol altında tuttuğu alanların çok az olduğu görülüyor. Ancak bu alan sonraki haritalarda giderek genişliyor. O kadar ki Filistinlilerin yaşadıkları topraklar artık yok denecek kadar aza iniyor.
Şehirde yaşayan Yahudiler bu afişlerden ötürü duydukları endişeyi dile getirdi ve bu afişlerin anti semitik olduğunu vurguladı. New York’taki Siyonist gazetelerden birinin editörü konuya ilişkin olarak şöyle dedi: ‘Bu afişlerin New York’ta yaşayan Yahudi vatandaşlara büyük ölçüde zarar vereceğini düşünüyorum. Zira İsraillileri saldırgan ve başkalarının topraklarını çalmış gibi gösteriyor.’
Öte yandan şehirdeki Siyonist kesimler de, Yahudilere karşı kışkırtıcı eylem olduğu gerekçesiyle afişlerin tren istasyonlarından kaldırılmasını talep etti.
(/Kaynak: Timeturk)
Gazze'de insani yardıma ulaşmaya çalışan 1900 sivil katledildi
Ankara'da yüz bin kişi Gazze'ye insani koridor için TBMM'ye yürüdü
ABD Ankara Büyükelçiliği önünde Enes Cemal eş-Şerif ve beş arkadaşı için basın açıklaması
Bugünün Kufelileri Olmak Veya Olmamak
Gazze'de açlıktan ölümler sürüyor
GAZZE'Yİ İŞGAL PLANININ ONAYINA DAİR BİRKAÇ KELAM VE AZİZ GAZZE HALKINA KISA MÂRUZAT
Yemen, ABD donanmasının füze stoklarını hızla eritiyor
"İsrail" ilhak sürecini sürdürüyor ve bunu durdurmanın bir yolu var
Makaleler
Hava Durumu