24 şehirde Kur'an meali bilgi yarışması hazırlığı

Kuran’ı Kerimi anlayarak okumak, bu doğru okuma biçimini yaygınlaştırmak ve yaratıcının öğretilerini erdemli bir yaşam biçimine dönüştürmek amacıyla yola çıkılarak oluşturulan “Kuran’ı Anlama Platformu”, “Kur’an-ı Kerim (Meal) Bilgi Yarışması”nın üçüncüsünü 8 Mayıs günü 24 şehirde gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

03-01-2011


Kuran’ı Kerimi anlayarak okumak, bu doğru okuma biçimini yaygınlaştırmak ve yaratıcının öğretilerini erdemli bir yaşam biçimine dönüştürmek amacıyla yola çıkılarak oluşturulan “Kuran’ı Anlama Platformu”, “Kur’an-ı Kerim (Meal) Bilgi  Yarışması”nın üçüncüsünü gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Sınav 8 Mayıs 2011 tarihinde Alanya, Ankara, Antalya, Batman, Bolu, Bursa, Denizli, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Midyat, Nevşehir, Sakarya, Samsun, Tokat, Trabzon ve Van’da gerçekleştirilecektir.

Sınava katılmak için www.kuranianlamaplatformu.com internet sitesinden online kayıtlar başlamıştır ve 17 Nisan 2011 tarihine kadar devam edecek.

Geçen yıl Türkiye’nin 18 merkezinde yapılan ve yurtdışından da katılanlarla yaşanan sınav coşkusunun bu yıl 24 merkezde eşzamanlı yapılacak sınavda da yaşanması bekleniyor.

Katılımcıların sınav merkezleri için açıklanan ödülleri alabilmek için 120 dakika ter dökecekleri sınav sonunda her adaya bir adet Diyanet yayını hafız boy Kur’an-ı Kerim Meali verilecek.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen sınavın, önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin diğer illerine de yayılması hedeflenmektedir.

Geçen yıllarda kazanılan tecrübelerle, bundan sonra da daha fazla kişi ve kuruluşun projeyi sahiplenmesi ile, bu sınavın her yıl tekrarlanan büyük bir organizasyona dönüşmesi arzu edilmektedir.

Sınav sorularının, Diyanet yayını Kur’an Meali dikkate alınarak hazırlandığı yarışmaya katılabilmek için 15 yaş ve üzeri herkes için, hiçbir öğrenim durumu ve cinsiyet sınırlaması söz konusu değildir. 4 yanlışın 1 doğru cevabı iptal ettiği sınavda boşluk doldurma ve seçenekler arasından tercih yönteminin geçerli olduğu test sistemi uygulanıyor. Bilenler için cevapları son derece kolay olan soruları doğru cevaplayabilmek için Kur’an’ı Kerim Mealini okumuş ve anlamış olmak gerekiyor.

8 Mayıs 2011 tarihinde illerde yapılan sınavın sonuçları internet üzerinden açıklanacağı ve şehirlerdeki platform üyesi kuruluşların belirleyeceği ve ilan edeceği yer ve zamanda yapılacak ödül törenlerinde derecelerin açıklanacağı bildirildi.

Etiketler : #24   #şehirde   #Kur'an   #meali   #bilgi yarışması   #hazırlığı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN