17 Ağustos depremi de ibret olmadı

Sakarya Dayanışma Derneği tarafından yapılan açıklamada "Depremin üzerinden yıllar geçtikçe depreme karşı duyarsızlığın artması tedirgin edici bir hal. Fay hatlarıyla dolu ve herkesin hayatında en az bir kez toprağın şiddetle sarsıldığına şahit olduğu bir coğrafyada; böylesi bir duyarsızlığın sonuçlarını 11 yıl önce hep birlikte yaşamıştık. Ne çabuk unutuldu?" denildi.

17-08-2010


İslam ve Hayat

Sakarya Dayanışma Derneği, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 11. yıldönümü vesilesiyle bir basın açıklaması yaptı. Dernek sözcüsü Kadrican Mendi tarafından yapılan açıklamada depremden alınması gereken derslerin unutulduğu ifade edilirken, deprem sonrasındaki süreçle ilgili olarak "Ne yapım ne de ruhsat-denetim aşamasında ihmali olanların herhangi bir ceza almaması, yeni ihmallere kapı araladı. Hasarlı birçok binada makyaj niteliğinde sıva-boya işlemleriyle adeta tehlikenin üstü örtülürken, risk taşıyan yapılarla ilgili de esaslı çalışmalar yapılmadı. Çok katlı binlerce bina ise şiddetli bir depremle maalesef toplu mezarlıklara dönüşebilme riski taşıyor. Okul binalarının ne kadarının hangi oranda ayakta kalabileceğinden de şüpheliyiz.

Tüm bu risklere rağmen siyasi irade ve yerel yönetimler, depreme karşı gerekli çalışmaları ihmal ettiği gibi, 22 Temmuz 2010 tarihinde Meclis’ten geçen torba yasayla birlikte, ölüm oranlarının artmasında ciddi bir payı olan kaçak yapılaşmaya da yeni ve gizli bir imar affı daha getirilmiş oldu. Doğanın tahribi, insan hayatının değersizleştirilmesi anlamına gelen ve son dakika değişiklikleriyle Meclis’ten geçirilen böylesi uygulamalar, halka değil ranta hizmet demektir." ifadelerine yer verildi.

Etiketler : #17   #Ağustos   #depremi   #de   #ibret   #olmadı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN