"Yenilgiler çağı kapandı, zaferler çağı başladı"

Serbest bırakılan 5 Lübnanlı esiri teker teker öpen ve kucaklayan Hizbullah lideri Hasan Nasrullah, siyonist işgalci karşısında artık yenilmeyeceklerini söyledi. Nasrullah, "Yenilgiler çağı kapandı, zaferler çağı başladı. Bu millet, bugün dostlarına ve düşmanlarına yenilmeyeceğini gösterdi" dedi.

18-07-2008


Siyonist rejimin 2 yıl önce kaçırılan iki askerin cesetleri karşılığında serbest bıraktığı beş Lübnan'lı Beyrut'ta zafer kutlamalarıyla karşılandı.   Serbest bırakılan 5 Lübnanlı esiri teker teker öpen ve kucaklayan Hizbullah lideri Hasan Nasrullah, siyonist işgalci karşısında artık yenilmeyeceklerini söyledi. Nasrullah, "Yenilgiler çağı kapandı, zaferler çağı başladı. Bu millet, bugün dostlarına ve düşmanlarına yenilmeyeceğini gösterdi" dedi.

“Rıdvan Operasyonu” ile özgürlüğüne kavuşan Semir Kuntar ve Hizbullah savaşçılarının anısına Beyrut'ta düzenlenen kutlama merasiminde onbinlerce Lübnanlıya hitap eden Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrullah, Rıdvan Operasyonu'nun perde arkasını anlatarak İslâmi Direniş'in gücü ve kararlılığı üzerinde durdu. Hizbullah'ın savaşın bitmesinden sonra iki temel amacını hayata geçirdiğini söyleyen Nasrullah, bunların İsrail'in elindeki Lübnanlı esirlerin serbest bırakılması ve milli birlik hükümeti kurulması olduğunu belirtti. Nasrullah, "Yenilgiler çağı kapandı, zaferler çağı başladı. Bu millet, bugün dostlarına ve düşmanlarına yenilmeyeceğini gösterdi" dedi.
 Nasrullah tarihi konuşmasını şöyle sürdürdü:

Bizim ‘Rıdvan Operasyonu’ olarak isimlendirdiğimiz bu neticeye ulaştıran en temel etken Temmuz 2006’da düşmana karşı elde edilen direniş ve zaferdir. Bu savaşta, düşman hiçbir hedefine ulaşamadı ve siyonist oluşuma, liderlerine, ordusuna ve halkına büyük yan etkileri oldu bu durumun. Yani Temmuz’da yenilseydik Semir ve arkadaşları dönemeyecekti. Lübnan yok olacak ve tüm bölge ‘Yeni Ortadoğu’ya dahil olacaktı.

Zafer Lübnan’ın ve direnişin, esirleri kurtaracak eylemin devamı için sabit bir şekilde ayakları üstünde durmasını sağladı. Şimdi bu savaş esnasında liderlik konumunda bulunanları hatırlamamız gerekiyor. Öncelikle İmad Muğniye’yi anmalıyız. Kahramanca bir tarihi duruş sergileyen halkımızı hatırlamalıyız. Yıkılan evlerin sahiplerinin sabrını ve 33 gün süresince göç edenleri hatırlamalıyız. Bu zaferi gerçekleştiren temel ve esas etken işte bu zafer, işte bu direniştir.”

İSRAİL’DE HİZBULLAH ESİRİ KALMADI
Son 7 aydır ilk kez kamuoyu önüne çıkan Nasrullah, serbest bırakılan 5 Lübnanlı esiri teker teker öptü ve kucakladı. Nasrullah'ın konuşması dev ekranlardan halka yansıtıldı. Esir değişimine dayalı takas sonunda İsrail hapishanelerinde Hizbullah üyesi mahkûm kalmamış oldu.

Hizbullah tutsakları, 2006 yılının haziran ayında örgütün sınırötesi baskınıyla kaçırılan iki İsrail askeri Eldad Regev and Ehud Goldwasser'ın cesetlerinin teslim edilmesi ardından iade edilmişti. Bu askerlerin 2006'da sınırötesi bir operasyonla kaçırılmaları, İsrail'in Lübnan'ı işgalini tetiklemişti. İsrail'in askerlerini kurtarmak gerekçesiyle Lübnan'a düzenlediği saldırılarda en az bin 100 Lübnanlı, Hizbullah'ın İsrail'i hedef alan saldırılarında ise 300’den fazla İsrailli ölmüştü.

Semir Kuntar: Direnişle özgür Filistin’e döneceğim

Hizbullah Lideri Seyyid Hasan Nasrullah tarafından Beyrut'ta kucaklanarak karşılanan esirlerin Lideri Semir Kuntar, 30 yıllık esaret hayatının ardından yaptığı konuşmada, 30 yıl kadar 1948 işgal sınırlarındaki Filistin topraklarında tutsak kaldığını ancak İslâmi direnişle birlikte özgür Filistin'e geri döneceğini belirtti. Verdiği sözünde durduğu için öncelikle Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrullah'a teşekkürlerini bildirerek sözlerine başlayan Semir Kuntar "öncelikle hapishanede geçen günlerimde bana dayanma gücü veren Allah'a hamdediyorum. İslâmi direniş gibi bir şerefi bahşeden Allah'a hamd ediyorum. Bizleri bu güne eriştiren, bizleri zafer gününe ulaştıran Allah'a hamdediyorum. Artık bizler için yenilgi günlerine dön mek yoktur" dedi.

Onbinlerce Hizbullah taraftarının coşkulu sloganları eşliğinde konuşmasını sürdüren Semir Kuntar, İslâmi direniş şehidlerini yad ederek "Bu günde ve özgürlük içinde düşmanın saldırılarıyla yüzleşerek şehid düşen şehidlerimizi anıyoruz. Bugün Lübnan'da ve Filistin'de kalıp düşmana karşı vatanlarını savunurken şehid düşen bütün şehidlerimizi hatırlıyoruz." dedi. Hizbullah'ın şehid önderi Seyyid Abbas Musavi'yi anarak konuşmasını sürdüren Semir Kuntar "Bana şehidlerin efendisi şehid Abbas Musavi'den söz etmeme izin verin. Ona şunu söylemek istiyoruz: Ey Seyyid Abbas bak, direniş öylesine güçlendi ki artık asla yenilmeyecek ve rüyasını gerçekleştirecektir." Vakit)

Etiketler : #Yenilgiler   #çağı   #kapandı   #   #zaferler   #çağı   #başladı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN