Zulüm bitmeden direnişin iftarı olmaz

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu mensupları 102. eylemde "sabır ve açlığa karşı verdiğimiz sınav, toplumsal direnişimizin de öğretmeni oldu. Oruçtan öğrendiğimiz kararlılık ve direniş azmi, zulüm sona erinceye ve fitnenin yok olup tüm haklar sahiplerine iade edilinceye kadar, direnişimizin de iftarı olmayacaktır." denildi.

22-08-2009


İslam ve Hayat

Başörtüsüne özgürlük eylemlerine Konya'dan destek veren Konya İnanç Özgürlükleri Platformu, bu haftaki basın açıklamasında da Türkiye'nin ve dünyanın gündemine kayıtsız kalmadı. Bakara Suresi 185. ayetin okunmasıyla başlayan eylemde açıklamayı platform adına Yaşar Turgut okudu.

Turgut, kalıcı bir huzur, barış ve adaletin ancak İslam'a referansla mümkün olabileceğini ifade ederek şunları söyledi:

"Ramazan-ı Şerif içerisinde Kur-an’ın indirilmesiyle bir arınma ve kötülüklerden uzaklaşma ayı kılınmıştır. Kendisinde indirilen Kur-an, insanları karanlıklardan aydınlığa çıkartmak için gönderilmiştir. Zulmün ve haksızlığın giderilip, adaletin ve barışın tesisi için gönderilen Kur-an, dinin adının da İslam, yani adalet üzerine bir barış anlamına olduğunu bildirir. Dinin kendisi, hakların, özgürlüklerin, adaletin ve barışın kaynağıdır. Barışa ve adalete yönelik tüm girişimler, barışın kaynağı İslam’dan kaynaklanmıyor ve onun referansıyla yapılmıyorsa akamete uğramak mecburiyetindedir. 

İnsanlığın barışına yönelik tüm çabaları destekliyor, fakat referansının da barışın kaynağı Kur-an olmasını ısrarla talep ediyoruz. Aksi takdirde hakkın sahibi olan Kur-an’a da zulmedilmiş olacaktır.Ve Ramazan, arınmışlığın ayı olarak, kirlenmiş, kirletilmiş olana karşı bir direniş bir diriliş ayıdır. Ruhlarımızı, bedenlerimizi temizlediğimiz gibi toplumsal kirliliği de temizleme ayıdır. Bugün üçüncü Ramazan oldu; direnişimiz başlayalı. Ve Ramazan’la başlayan direnişimiz, Ramazan’ın safiyetinde, orucun berraklığında devam etmekte. Öğrendiğimiz sabır ve açlığa karşı verdiğimiz sınav, toplumsal direnişimizin de öğretmeni oldu. Oruçtan öğrendiğimiz kararlılık ve direniş azmi, zulüm sona erinceye ve fitnenin yok olup tüm haklar sahiplerine iade edilinceye kadar, direnişimizin de iftarı olmayacaktır." Basın açıklamasında Abdurrahman Dilipak'a yapılan haksızlık çifte standart olarak nitelendirilirken, Kudüs'te devam eden işgale de dikkat çekildi.

Kocaeli: Ramazan rantçılarına destek olmayın

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu 227. hafta basın açıklamasında Ramazan rantçılarına karşı bilinçli olma ve siyonist israil'in ürünlerinin kullanılmaması çağrıları gündeme geldi. Açıklamada, kartel medyaya yönelik olarak "11 ay boyunca halkın inancına dinine sövenlerin, gençliğimizin içine düştüğü alkol ve uyuşturucu müptelasını görmezden gelip, 3-4 öğrenci okulda namaz kıldı diye, bunu haber yapıp, “okulda namaz skandalı” diye verenlerin, hastanede başörtülü görev yaptığı için başörtülü hemşireyi, “hastanede türban skandalı” olarak sunanların, bu gün mübarek Ramazan ayı gelmesiyle, din istismarcılığına soyunduğunu görüyoruz. Halkımıza da bu ikilemi görmeye davet ediyoruz.

Coca-Cola ile iftar mı olur?

Açıklamanın devamında ise küresel kapitalizmin Ramazan üzerinden rant elde etme çabalarına dikkat çekildi: "Gelirinin bir kısmını İsrail’e yardım olarak gönderdiğini söyleyen Kola firmaları da, halkı iftarını kola ile açmaya davet ediyor.Sen Müslüman kanı döken İsrail’i besleyeceksin, sonrada Müslüman halkı İftarını kola ile açmaya davet edeceksin !.Tüm halkımızı uyarıyoruz, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e boykot için lütfen gelirin bir kısmını İsrail’e gönderen markalardan kola içmeyiniz. İsrail’e destek veren firmalardan mal satın almayınız."

 

Etiketler : #Zulüm   #bitmeden   #direnişin   #iftarı   #olmaz   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN