Zilleti asla kabul etmeyeceğiz!

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu'nun 147. Başörtüsü eyleminde, başörtüsü yasağı, Türkiye'nin içinde bulunduğu süreç ve hak ihlalleri gündeme getirildi.

05-07-2008


Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu'nun 147. Başörtüsü eyleminde, başörtüsü yasağı, Türkiye'nin içinde bulunduğu süreç ve hak ihlalleri gündeme getirildi. Basın açıklamasını Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu adına Diriliş Saati Dergisi yazarı Ömer Faruk Şimşek okudu. Açıklamada ortaçağ Avrupa’sındaki gibi cahil ve bağnaz odaklar tarafından ülkeyi karanlığa gömmek için suni gündemler oluşturup hayali düşmanlıkların üretildiği ifade edildi. Devletin önemli kademelerindeki önemli isimlerin, generallerin, gazetecilerin; düzeni(!) sağlamak için terör örgütü kurabildiklerine dikkat çekilen açıklamada “ ülkenin geleceğini karartan bu olaylarda önemli köşeleri tutmakta olan Ergenekon çetesinin zanlıları, bin bir türlü hile ve desiselere başvurarak, sözüm ona temsil ettikleri halkı bertaraf etmeye çalışıyorlar” dendi.

Ekini ve nesli helak etmek için acımasız kıyımlara devam eden ve hiç kimseye hesap vermeyen zalimlerin, her daim karşılarında Müslüman halkı bulacakları ve ülkeyi, kargaşa ve düzensizliğe itmeye çalışan bu hain insanların karşısında adaletin ve huzurun temininin de yine İslam’ın bizzat kendisinde olduğu vurgulandı.

“Güçlü olmak haklı olmak değildir ve biz daima hakkın ve haklının yanında olacağız” denilen açıklamada Başörtüsünün Müslüman halkın onuru olduğu ve bu onurun sonuna kadar korunacağı ahdi yinelendi. Son olarak da şu ifadelere yer verildi: “Biz biliyoruz ki; Hz. Ömer’i Faruk kılan; Atıf Hocayı, Es’ad Efendiyi, Malcom X’i, Şeyh Ahmed Yasin’i ve nicelerini Rasulullah(s.a.v.) ile buluşturan aynı inancın muhafazasıdır. Bizler de, Rabbimizin izniyle her türlü yasağa, baskıya rağmen inancımızda muhafız olacak ve inancımızın gerektirdiği bedelleri ödemekten çekinmeyeceğiz.” 

 

Açıklama boyuca “Tevhid Adalet Özgürlük” pankartı ve “İnancına Örtüne Kimliğine Sahip Çık”, ”Yasak Sürüyor, Duyuyor musunuz?” yazılı dövizleri taşıyan katılımcılar “Zulme Karşı Direneceğiz” ve “İslam Ümmeti Kabul Etmez Zilleti” gibi sloganlar attı.

Etiketler : #Zilleti   #asla   #kabul   #etmeyeceğiz!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN