Zeydi: Pişman değilim, yine yaparım

Bush'a ayakkabılarını fırlattığı için tutuklanan Iraklı gazeteci Muntazar Zeydi: "Yaptığımdan pişman değilim, yine yaparım."

22-12-2008


ABD Başkanı George W. Bush'a ayakkabılarını fırlattığı için tutuklanan Iraklı gazeteci Muntazar Zeydi'nin, "Yaptığımdan pişman değilim, yine yaparım" dediği belirtildi.

Gazetecinin ağabeyi Uday Zeydi, Associated Press ajansına telefonla yaptığı açıklamada, "Bana, yaptığından pişman olmadığını, yine yapabileceğini söyledi" dedi.

Kardeşinin cezaevinde işkence gördükten sonra özür mektubu yazmaya zorlandığını iddia eden Uday, Muntazar'ı cezaevinde ziyaret ettiğinde bir dişinin olmadığını ve kulaklarında sigara yanığı izleri gördüğünü belirtti.

Uday, ayrıca kardeşinin kendisine, cezaevi görevlilerinin çıplakken üzerine soğuk su döktüklerini söylediğini kaydetti.

Uday, "Başbakan, kardeşimin işkence görmediğini ve görmeyeceğini söylediği anda güvenlik yetkilileri ona işkence ediyordu. Dün onu gördüğümde yüzünde ve vücudunda yaralar vardı. Basın toplantısının yapıldığı salondan çıkartılırken demir çubuk kullandıklarını söyledi. Bağırmaya başladığını ve toplantıdaki herkesin sesini duyduğunu düşündüğünü söyledi" dedi.

Irak başbakanlık bürosundan geçen hafta yapılan açıklamada, Muntazar'ın özür mektubu yazdığı ve Başbakan Nuri El Maliki'den affedilmesini istediği kaydedilmişti.

(Kaynak: Zaman)

Etiketler : #Zeydi:   #Pişman   #değilim   #   #yine   #yaparım   
YORUMLAR
  • ömer bitlis   23-12-2008 00:59

    Ey Iraklı Kardeşim 32 yıldır yaşıyorum 16 yıldır müslümanım (Allah günahlarımı affetsin) şimdiye kadarki hayatımda olmayan ve bundan sonraki hayatımda hayalini bile kuramadığım kadar güzel bir amel gerçekleştirdin.... Allah hepimizi hayırda yarışanlardan eylesin. (Amin)

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN