Zeydi: Bizim kimliğimiz Şiilik ve Sünnilik değil İslam'dır

ABD'nin Irak işgalcisi eski bir önceki başkanı Bush'a tepki amacıyla ayakkabısını fırlatan ve böylece Irak direnişinin sembolü haline gelen Iraklı gazeteci Muntazar Zeydi, "Ben mezhep olarak Caferi mezhebini taklit ediyorum; fakat Şiiliği bir kimlik olarak asla kabul etmiyorum. Aynı şekilde Sünnilik de kimlik olamaz. Bizim tek kimliğimiz Müslümanlık'tır." diye konuştu.

17-08-2010


İslam ve Hayat

ABD'nin Irak işgalcisi eski bir önceki başkanı Bush'a tepki amacıyla ayakkabısını fırlatan ve böylece Irak direnişinin sembolü haline gelen Iraklı gazeteci Muntazar Zeydi, Gerçek Hayat'tan Adem Özköse'ye konuştu.

Zeydi, kendisinin Caferi fıkhını uyguladığını, fakat kendisini sadece Müslüman olarak tanımladığını belirterek, şöyle konuştu:

"İslam ve Müslümanlık, Şiilikten de Sünnilikten de üsttedir. Ben mezhep olarak Caferi mezhebini taklit ediyorum; fakat Şiiliği bir kimlik olarak asla kabul etmiyorum. Aynı şekilde Sünnilik de kimlik olamaz. Bizim tek kimliğimiz Müslümanlık'tır. Hurafelerden uzak, insanları zalimlerin elinden haklarını almaya çağıran, bütün mazlumlara sahip çıkan İslam'a inanıyorum."

İşte Özköse'nin "Sizin kimliğinizle ilgili basında birçok spekülasyon yapıldı. Kimileri sizin Şii olduğunuzu söylerken, kimileri de Che Guevara hayranı bir komünist olduğunuzu iddia etti. Muntazar Zeydi kimdir?" sorusuna Zeydi'nin verdiği o cevap:

"Muntazar Zeydi halkını ve vatanını seven, mazlumlar için mücadele etmeye çalışan bir Müslüman'dır. İslam ve Müslümanlık, Şiilikten de Sünnilikten de üsttedir. Ben mezhep olarak Caferi mezhebini taklit ediyorum; fakat Şiiliği bir kimlik olarak asla kabul etmiyorum. Aynı şekilde Sünnilik de kimlik olamaz. Bizim tek kimliğimiz Müslümanlık'tır. Hurafelerden uzak, insanları zalimlerin elinden haklarını almaya çağıran, bütün mazlumlara sahip çıkan İslam'a inanıyorum."

Etiketler : #Zeydi:   #Bizim   #kimliğimiz   #Şiilik   #ve   #Sünnilik   #değil   #İslam'dır   
YORUMLAR
  • ZÜLKÜF ARSLAN   22-08-2010 21:16

    zeydin dediğini kuranda tasdikliyor ve Rabbimizi zatı sıfatları ve hakimiyeti ile,birlemiş ve makbul ,güzel işler işleyen , her türlü zülmü zillet,buna karşı direnişi ise izzet sayan ve bunun için mücadele verenlere MÜSLÜMAN İSMİNİ VERİYOR Rabbimiz...ve rabbimiz islamiyeti kabul edenin müslüman ismi ile izzetleneceğini beyan ediyor,fırka ,gurup,ayrılık sebebidir zaten....bir müslüman içinde bu ayrılıklardan uzak ve bu ayrılıkların hükmünüde alaaha bırakan olarak davranması beyan edilir kuranda.. enam süresi..159- Gerçek şu ki, dinlerini parça parça edip kendileri de gruplaşanlar, sen hiçbir şeyde onlardan değilsin. Onların işi ancak Allah'adır. Sonra O, işlemekte olduklarını kendilerine haber verecektir. FUSSİLET..33Allah'a çağıran, salih amelde bulunan ve: "Gerçekten ben Müslümanlardanım" diyenden daha güzel sözlü kimdir?.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN