Zaman'ın iki yüzü

Katolik Batı kültürünün "Sevgililer Günü" (Valentine's Day) kutlamalarına yayınladığı ekle çanak tutan Zaman, diğer yandan da bunun "Batı kültüründen gelen ve tüm dünyaya tüketim çılgınlığı yaşatmak için empoze edilen bir gün" olduğu itirafında bulundu.

14-02-2009


İslam ve Hayat

Bir cemaat yayın organı olarak bilinen Zaman gazetesi, son yıllarda neredeyse ölçü ve sınır tanımaz bir yayıncılık anlayışına yönelmiş bulunuyor.

28 Şubat dönemine kadar, yılbaşı kutlamalarına karşı büyük kampanyalar düzenleyen, afişler basıp dağıtan, belli İslami duyarlılıkları yaşatmaya çalışan Zaman, geçirdiği değişimler sonucu artık bırkalım karşı çıkmayı, müsrif ve müfsid Batı kültürünün çanakçılığını yapan bir yayıncılık yapmaya başladı. İşin ilginci ise, artık kimse bu tür yayınlara tepki bile göstermiyor.

Birkaç yıldır, İslam'ın şiddetle yasakladığı faizle çalışan bankaların reklamlarını almaya başlayan, kadın istismarına dayalı tekstil reklamlarına boy boy yer vermekten imtina etmeyen Zaman, son iki yıldır da Katolik Batı kültürünün "Sevgililer Günü" (Valentine's Day) kutlamaya iştirak etmeye başladı. Üstelik de aynı günkü nüshasında kendisiyle çelişerek!

Bir tarafta "Sevgililer Günü" eki veren ve konuyla ilgili yazılar yayınlayan Zaman, diğer taraftan da Aile-Sağlık köşesinde yine bu kültürün peşine takılıp "Sevgiliye en güzel hediye, tatlı sözler ve samimi mektuplar" başlıklı bir yazı yayınlıyor fakat yazının daha ilk cümlesinde şu itirafta bulunarak:

"14 Şubat, Batı kültüründen gelen ve tüm dünyaya tüketim çılgınlığı yaşatmak için empoze edilen bir gün."

"Zaman'ın ikiyüzü" mü diyelim, "ikiyüzlü Zaman" mı diyelim!

Artık kimsenin bu tür sapmaları eleştiri konusu yapmadığı, herkesin birbirini idare ettiği bu ortamda, biz "iyiliği emr, kötülükten nehy" sorumluluğumuzu sürdürmeye devam edeceğiz inşaallah. Bazı Müslümanlar bu sorumluluğu "Müslümanlarla uğraşmak" diyerek mahkum etme gibi talihsiz bir tutuma yönelmiş olsa da...

Etiketler : #Zaman'ın   #iki   #yüzü   
YORUMLAR
  • biçare   15-02-2009 20:11

    yahudi ve hırıstıyanlarla itikadımız bir diyen bir yazarın olduğu gazeteden başka bir sey beklenmezdi zaten Allah bildiği gibi yapsın onları

  • omer bitlis   15-02-2009 20:04

    Fettutllah Gülenin gazetesinde Sevgililer Günü diğer adıyla Valentin Günününe yer ayrılması ilginç, Valentin denen papaz, Romalı putperest kralın insanları asker olmaktan vazgeçiriyor yada engelliyor diye yasakladığı evliliği gizli gizli nikahlar kıyarak delen, bu yüzdende 14 şubat tarihinde despot kral tarafından idam edilen bir kişi. İşte bu devrimci (devlet karşıtı) papazın idam edildiği güne "valentin günü" yada "sevgililer günü" denmiş, daha sonraları kapitalizm bu statüko karşıtı günü tüketim günü haline getirmek suretiyle kendi günlerinin içine katmıştır. Zaman gazetesinin bunu gündem yapması birkaç açıdan ilginç; 1- Valentin evliliği teşvik etmiş, oysa zamancılarda evlilik çok geç yapılıyor, 2- Valentin statüko karşıtı ama zamancılar devletçi 3- Zamancıların tek bilgi kaynağı "Abiler"i, "Efendiler"i dir ama Valentin bir papaz Haydi hayırlısı...

  • Hakkani   15-02-2009 12:09

    Bence bu durum zamanın liberal tutumundan kaynaklanıyor. farklı yazarların farklı görüşlerinin yansıması gibi.. birde şu var cemaatin her icraati mensuplarının her sözü hocaefendinin kontrolü ve onayı dahilinde diyemeyiz.. ben onlarda değilim ancak görüşüm bu.

  • şükran   14-02-2009 19:36

    bu kdar da olmaz diyorum bu kadarda eleştiılmez bu gazete insaf yanii..

  • yavuz   14-02-2009 19:12

    şaşılcak birşey yok zamandan beklenen birşye ve de yaptı Allah hidayet versin düzelirler inşallah..

  • İbrahim Kemaleddinoğlu   14-02-2009 12:26

    Zamandan bu kadarıda beklenmezdi diyemiyorum tabi ki. Çünkü bu değişken anlayışın ilk icraatı bu değil. Kitaplarında 'şarkın fazileti, garbın rezaleti' ifadeleri kullanan bu enterasan fırka, şimdi rezalet dediği bir batılı hurafeyi daha ithal etmiş görünüyor.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN